Головна » Події » ХАЙ БУДЕ УКРАЇНА ВІЛЬНОЮ!
12:35
ХАЙ БУДЕ УКРАЇНА ВІЛЬНОЮ!
фото ХАЙ БУДЕ УКРАЇНА ВІЛЬНОЮ!

В читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Хай буде Україна вільною!», присвячена революції 1917-1921 рр.
Українська революція – це ряд історичних подій, пов’язаних із національно-визвольною боротьбою українського народу. Поштовхом до її початку стала лютнева революція в Російській імперії. В період 1917-1921 років Україна переживала різні форми національної державності (УНР, Українська держава, ЗУНР), але державну незалежність втримати не змогла, та все ж зуміла зберегти національну гідність та ідею.
На виставці представлено книги, в яких відображаються події Української революції, її злети та падіння, визначні постаті тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української революції, втілював її у життя: Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Микола Міхновський та ін. на виставці представлені також книги, отримані від Українського інституту книги, зокрема: Коваля Р. «Батькам скажеш, що був чесним», Мараєва В. Україна, 1918: хроніка», Коваля Р. Жінки у визвольній війні. Історії, біографії, спгади. 1917-1930», Шевченка А. Словянськ. Початок війни».
Історія революції завжди привертала до себе підвищену суспільну цікавість. Нариси книг узагальнюють великий історіографічний доробок сучасних українських істориків, які займаються вивченням Української революції.
Книжкова виставка діятиме протягом року, тож запрошуємо всіх до вдумливого перегляду.
 

Категорія: Події | Переглядів: 332 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1