Головна » Події » "ВСТАЄ З ПРЕКРАСНИХ СТОРІНОК СВОЇХ, ЩОБ ВІЧНО ЖИТИ ЗІ СВОЇМ НАРОДОМ"
13:53
"ВСТАЄ З ПРЕКРАСНИХ СТОРІНОК СВОЇХ, ЩОБ ВІЧНО ЖИТИ ЗІ СВОЇМ НАРОДОМ"
фото

З  нагоди відзначення  150-річчя від дня народження Лесі Українки з 16 лютого по 26 лютого в Публічній бібліотеці ім.М.Яцківа Богородчанської селищної ради пройшли поетичні читання «Встає з прекрасних сторінок своїх, щоб вічно жити зі своїм народом». В читаннях взяли участь: Христина Цюпа, Любов Цюпа, Вероніка Середюк (бібліотека-філія с.Саджава), Володимир Дубів (бібліотека-філія с.Підгір’я),  Діана Клим'юк (бібліотека-філія с.Грабовець), Віра Міщук (бібліотека-філія с.Хмелівка), Ксенія Василів (бібліотека-філія с.Горохолино), Вікторія Кондратенко та Анастасія Вовчок  (бібліотека-філія с.Похівка). 
В рамках заходу було  проведено: годину поезії "Я в серці маю те, що не вмирає" (с.Ластівці), літературну стежину "Видатна українська донька" (с.Горохолино Ліс), літературно-музичні композиції за творами Лесі (с.Глибоке), «Не така, як всі» (с.Іваниківка),«Давня весна»  (с.Забережжя), поетичну хвилину "Світле безсмертя Лесі Українки" (с. Жураки), мультимедійні презентації про життя та творчість поетеси ( с.Старуня, с.Забережжя).
Поезії Лесі Українки читали мешканці с-ща  Богородчан:   Марія Сем’янів ("Ти, дівчино, життям розбита, грай!"),  Марія Момот ("Мріє, не зрадь!"),  Діана Галишич  ("Хто вам сказав, що я слабка..."),  Володимир Мазур і Марія Сем"янів (уривок із поеми "Одержима"), вірші Лесі Українки читали Галина Саранчук, Людмила Сікора. Письменник Василь Бабій, вчителька, авторка збірки есеїв "У Твоїх долонях" Руслана Битківська поділилися цікавими роздумами про творчість поетеси.
Також цими днями усі, хто відвідував  книгозбірні, мали можливість ознайомитись із ювілейними книжково-ілюстративними та тематичними виставками, присвяченими творчості Лесі Українки, її життєвому шляху та творчому доробку.
Заходи можна переглянути на сторінці Публічної  бібліотеки ім. М.Яцківа  у Facebook.

Всі зображення до публікації "ВСТАЄ З ПРЕКРАСНИХ СТОРІНОК СВОЇХ, ЩОБ ВІЧНО ЖИТИ ЗІ СВОЇМ НАРОДОМ"
Категорія: Події | Переглядів: 319 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3