Головна » Події » ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ
13:32
ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ
фото ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ

Вірші Тараса Григоровича Шевченка – це невичерпне джерело мудрості. Написані понад століття тому – поезії Шевченка актуальні й досі. У контексті останніх подій не дають нам змоги засумніватись у правдивості його пророцтв. Більш свідомо вчитуємося у рядки "Кобзаря" і переконуємося, що всі вони звернені до нас, українців XXI століття.
У своїх творах Великий Кобзар оспівував первинні людські цінності: любов і вірність, материнську долю, дружбу, відданість рідній землі і народові – те, без чого не можна уявити людського життя.
5-10 березня в Публічній бібліотеці ім. М.Яцківа  та її філіях Богородчанської селищної ради пройшов  онлайн флешмоб  «Єднаймо Україну Тарасовим словом» (до 207-річниці від дня народження Т.Шевченка), учасниками якого були: Діана Волощук,  Мартуся  Вовчук, Вероніка Білусяк, Ярема Битківський, Евеліна Середюк (Богородчани), Марічка Павликівська (с.Іваниківка), Марія Рудик (с.Хмелівка), Дарія Дрех (с.Похівка), Соломія та Софія Остапчук (с.Похівка), Іванна Середюк (с.Глибоке), Микола Микула (с.Грабовець), Галина Шимонівська та Софія Хабаль (с.Ластівці), Христина та Любов Цюпа (с.Саджава), Софія Григорук (с.Горохолино).
А також в рамках онлайн флешмобу пройшли: поетичні читання «Шевченко - наш. Він для усіх століть…» (с.Жураки), в якому взяли участь читачі поважного віку - Іван Сенеджук, Ольга Іванків, Ганна Якимчук;  літературна  композиція  «Раз добром нагріте серце - вік не охолоне» (с.Горохолино Ліс).
Бібліотека спільно з народним театром Палацу культури підготувала літературно-музичну композицію «Сторінками  Великого Кобзаря» (Богородчани). Поетичні твори читали: Галина Магас «Реве та стогне Дніпр широкий», Володимир Дубів «Думи мої, думи мої», Михайло Олексин «І мертвим, і живим, і ненародженим...», Владислав Яцків «І вам слава, сині гори...», Володимир Мазур «І досі сниться: під горою...», Олександра Микула  «Зоре моя вечірняя», Марія Сем'янів «Садок вишневий коло хати», Володимир Дубів «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине...».
В бібліотеці організовані  ювілейні книжково-ілюстративні та тематичні виставками, присвячені творчості Великого Кобзаря.
Заходи можна переглянути на сторінці Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа  у Facebook.

Всі зображення до публікації ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ
Категорія: Події | Переглядів: 298 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3