Головна » Події » ТЕАТР. АКТОРИ. РОЛІ
13:20
ТЕАТР. АКТОРИ. РОЛІ
фото ТЕАТР. АКТОРИ. РОЛІ

“Світ  - театр і ми всі в ньому актори”.
В.Шекспір 

“І кожен грає ту роль, на яку його поставили»
Г.Сковорода

27 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день театру. Це не тільки професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів глядачів.
Театр, театральне мистецтво є незмінно улюбленим, особливим, часом загадковим видом мистецтва, без якого ми не уявляємо свого життя.
Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.
Тож, коли ми слухаємо оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. 
У читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Театр. Актори. Ролі». На виставці представлені книги, що розповідають про історичний шлях театру та корифеїв української національної сцени, зокрема: Миколу Садовського, Марію Заньковецьку, Леся Курбаса, Наталію Ужвій, Богдана Ступку, Аду Роговцеву та інших. 
Так, книги Володимира Мельниченка «Майстер» та «Богдан Ступка. Штрихи до портрету» присвячені невтомному трудівнику театру і кіно Богдану Ступці, в яких професійно аналізується творчий шлях актора в контексті  українського та європейського театрального життя.
«Богдан Ступка. Штрихи до портрету»  видана до 60-річчя від дня народження. В ній автор розповідає про свої буденні зустрічі з Ступкою, з яким знайомий чимало часу, про його особисте життя та сім’ю. 
Книга Тетяни Терен  та Анни Липківської  «Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою» буде цікава всім, хто захоплюється творчістю Ади Роговцевої та стежить за світом театру.
Лесь Танюк у своїй книзі «Мар'ян Крушельницький: Школа образного перевтілення, заповідана Лесем Курбасом» розповідає про видатного українського актора й режисера, учня Леся Курбаса – Мар'яна Михайловича Крушельницького. Ця книга для тих, хто цікавиться  акторською майстерністю М. Крушельницького і загалом історією становлення українського театру.
Тож, ми щиро запрошуємо переглянути ці та інші цікаві книги та ближче ознайомитися з театральним мистецтвом і його творцями! 

 
 

 

Категорія: Події | Переглядів: 313 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7