Головна » Події » СЕМІНАР
09:53
СЕМІНАР
фото СЕМІНАР

15 квітня 2021 року  в філії с. Ластівці відбувся  семінар бібліотечних працівників Публічної бібліотеки ім. М. Яцківа та її філій Богородчанської селищної ради на тему «Шляхи проведення змін у діяльності бібліотек: нові послуги для мешканців громади». Марія Сем’янів, директор  Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа відкрила семінар та ознайомила присутніх з програмою семінару; зазначила, що потрібно приділяти  більше уваги налагодженню співпраці бібліотек з громадами задля ефективнішого функціонування книгозбірень, якісного задоволення сучасних потреб мешканців громади. Бібліотекарі повинні розуміти, що перед ними поставлені завдання подальшого розвитку та залучення жителів громади до читання.
Ірина Іванків, завідуюча філією с.Ластівці розповіла учасникам семінару про історію, звичаї, традиції та перспективи села, а також про роботу книгозбірні. Консультацію «Нове в практиці роботи бібліотек» надала Наталія Климів, провідний методист  Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа.  
Під час семінару відбулося професійне спілкування. Завідувачки  філіями поділилися досвідом роботи на теми: «Бібліотека - центр духовного і культурного спілкування користувачів» - с. Жураки (Зіновія Сенеджук) та «Обслуговування користувачів сільської бібліотеки: традиції та інновації» с. Забережжя (Світлана Фучко). 
В рамках семінару працівниками Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа та її філій проведена хресна дорога «Прийдіть до Мене всі втомлені і обтяжені, і Я заспокою вас».  Під час заходу  звучали духовні пісні у виконанні Марії Лукань та Оксани Гуменяк, завідуючих  філіями сіл Старуня та Підгір’я. 
На закінчення семінару Ганна Хабаль (працівниця музею) провела екскурсію до музею «Блаженного священномученика Симеона Лукача». Вона розповіла про страдницьке, мученицьке життя священномученика Симеона Лукача,  гідне наслідування і пошанування.
                
                   

Категорія: Події | Переглядів: 348 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4