Головна » Події » ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ
21:27
ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ
фото ІНТЕРНЕТ-ФЕСТИВАЛЬ

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 15 травня.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».
У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
До цієї дати Публічна бібліотека ім. М.Яцківа продовжує знайомство з історичним, національним, культурно-мистецьким надбанням окремих країн Європи в рамках інтернет-фестивалю "Все про Європу: дивись, читай, дізнавайся".
 

Категорія: Події | Переглядів: 404 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2