Головна » » "ЄВГЕН КОНОВАЛЕЦЬ - БОРЕЦЬ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ"
13:46
"ЄВГЕН КОНОВАЛЕЦЬ - БОРЕЦЬ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ"
фото

Історія вчить, що кожній країні конче потрібні і ті, хто здатен до боротьби та пожертви, і ті, хто бере на себе відвагу будувати державне життя народу. Євген Коновалець, якого уродини сьогодні відзначаємо, поєднав у собі ці риси. Він був одним із знаних військових керівників армії УНР і одним з найбільших будівничих ідеї української державності у XX столітті.
Про полковника Євгена Коновальця написано і багато, і мало. Багато, бо це постать, що назавжди увійшла в історію України. Багато, бо виходили, виходять і ще виходитимуть присвячені йому книжки та статті. Мало, бо досі не відкрилися архіви –  організаційні архіви на Заході та оперативні архіви на Сході, що мали б стати підставою для дослідницьких матеріалів про Коновальця.
Євген Коновалець – людина, яка створила найуспішніший український політичний проект минулого століття – Організацію Українських Націоналістів та Українську військову організацію. Він жив для України, боровся за її свободу та незалежність, страждав за неї, за неї й загинув у нерівному двобої з підступним ворогом.
З  метою вшанування пам’яті великого сина України, видатного українця та полковника Євгена Коновальця в Публічній бібліотеці ім. М.Яцківа пройшов історичний екскурс "Євген Коновалець – борець за волю України". 
Письменник краєзнавець Василь Бабій розповів про життя та громадсько-політичну діяльність. 
Провідний бібліотекар Любов Цинюк зробила огляд літератури "Його життя – посвята Україні". 
Присутні переглянули мультимедійну презентацію "Євген Коновалець: життя, віддане за націю". 
В рамках заходу було організовано книжкову виставку "Євген Коновалець – борець за волю України".

Всі зображення до публікації "ЄВГЕН КОНОВАЛЕЦЬ - БОРЕЦЬ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ"
Переглядів: 359 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3