Головна » Події » МЕД У СОТАХ – ГАРНА СПРАВА, НА ЗДОРОВ'Я ЛЮДЯМ, НА ДОБРО
10:05
МЕД У СОТАХ – ГАРНА СПРАВА, НА ЗДОРОВ'Я ЛЮДЯМ, НА ДОБРО
фото МЕД У СОТАХ – ГАРНА СПРАВА, НА ЗДОРОВ'Я ЛЮДЯМ, НА ДОБРО

Мед на столі – радість в оселі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі і сонця. Напередодні Преображення Господнього та Дня пасічника, який відзначаємо 19 серпня, бібліотека-філія с. Жураки провела  сквер бібліотечний «Мед у сотах – гарна справа, на здоров’я людям, на добро» за участю бібліотечних працівників Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа Богородчанської селищної ради.
Захід проходив біля пам’ятного знаку Миколі Вітвіцькому – відомому бджоляру, винахіднику багатоповерхового дзвоноподібного вулика, який народився в с. Жураки 1780 року. На початку заходу завідуюча філією Зіновія Сенеджук розповіла гостям про Медовий Спас, традиції,  обряди та презентувала книжкову виставку «Золоті медові соти», на якій  була представлена література про продукти бджільництва, їх використання у побуті з лікувальною метою.
Староста села Іван Дрогомирецький ознайомив присутніх з історією села Жураки та перспективи розвитку на майбутнє.
Ведучі свята Ілона Іванків та Марійка Жовтоніжна розповідали про історію важливого для людини ремесла та його розвиток на Україні. Цікава розповідь ведучих доповнювалася піснями вокальної групи дівчат (керівник Людмила Волочій) та віршами Софійки Сенеджук. В рамках свята були також зачитані гуморески, вірші та уривки про мед та бджіл з художніх творів українських письменників.
Про відомого земляка-бджоляра розповіла Марія Суслик, а про цілющі властивості меду, власну пасіку – Ганна Хабаль.
Методист Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа Богородчанської селищної ради Наталія Климів подякувала  всім учасникам та організаторам цього цікавого та змістовного бібліотечного заходу  та висловила сподівання, що він буде проходити щорічно.
На завершення заходу завідуюча запропонувала всім гостям скуштувати запашного меду з короваєм. Свято вийшло по-справжньому яскравим та незабутнім!


 

Категорія: Події | Переглядів: 272 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2