Головна » Події » СЕРЦЕ, ВІДДАНЕ НАРОДОВІ
15:31
СЕРЦЕ, ВІДДАНЕ НАРОДОВІ
фото СЕРЦЕ, ВІДДАНЕ НАРОДОВІ

Іван Франко… Поет, прозаїк, драматург, перекладач художніх творів усіх жанрів; вчений-історик, фольклорист, етнограф, економіст, історик літератури;  журналіст, літературний критик, редактор і видавець; і нарешті як публіцист і політик. Він був справжнім працелюбом. За своє життя написав понад шість тисяч творів. Кажуть, якщо хто-небудь захоче переписати написане Франком, то йому не вистачить власного життя.
Спадщина І. Франка феноменально багатогранна. Мабуть, саме тому кожне покоління прочитує його твори по-своєму, відкриваючи нові пласти закладених там міркувань і почуттів.
Ювілейна книжково-ілюстративна виставка «Серце, віддане народові», яка діє в читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа, познайомить з різними гранями таланту цього Генія, бо тільки геній може на рівні говорити і з філософами, і з дітьми.
На виставці представлені видання творів Івана Франка за різні роки, серед яких: „Мозаїка", „Захар Беркут", „Перехресні стежки", „Сонети", „Зів'яле листя", „Сотворення світу", дитячі видання „Лель і Полель",  „Лис Микита". Привертають увагу книги про творчість письменника науковців-дослідників, літературознавців різних поколінь: Т. Гундорової  «Невідомий Іван Франко»,  М. Жулинського „Він знав, як много важить" слово...", П. Арсенича „Іван Франко і Прикарпаття", а також праці Д. Павличка, М. Легкого, М. Гнатюка, та багатьох інших.
Запрошуємо всіх до перегляду.

 
 

Категорія: Події | Переглядів: 312 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1