Головна » Події » ПУБЛІЧНІ БІБЛІОТЕКИ: ПРОМОЦІЇ ЧИТАННЯ
20:24
ПУБЛІЧНІ БІБЛІОТЕКИ: ПРОМОЦІЇ ЧИТАННЯ
фото ПУБЛІЧНІ БІБЛІОТЕКИ: ПРОМОЦІЇ ЧИТАННЯ

28 вересня Марія Семянів, директорка Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа взяла участь у обласній школі менеджера «Публічні бібліотеки: промоції читання», яка проходила на базі Ямницької сільської бібліотеки Ямницької сільської ради 
Марта Вацеба, головний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту Ямницької сільської ради привітала учасників Школи та запросила до слова Романа Крутого, голову   Ямницької сільської ради територіальної громади, який розповів про історію створення громади, підтримку бібліотек ТГ місцевою владою, яка щорічно виділяє кошти на придбання книг та передплату періодичних видань відповідно - 50 тис. на нову літературу та 25 тис. на журнали і газети. Він акцентував увагу на співпраці та обміні досвідом з партнерами з Республіки Польща, впровадженні цікавих ініціатив, зокрема й в бібліотечні заклади громади. Такі міжнародні партнерські взаємини сприяють поглибленню фахової майстерності у різних сферах життєдіяльності ТГ. Роман Крутий побажав учасникам максимум позитиву та плідної праці.
З вітальним словом виступила Мирослава Корнелюк заступник начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, яка окреслила позитивні сторони децентралізації та перші успіхи, які викликали щире захоплення. Також звернула увагу на проблеми, з якими зіткнулися працівники бібліотек в нових реаліях.
Захоплено зустріли учасники Школи презентацію Шевченкіани Романа Ткача, депутата обласної ради. Його приватна колекція налічує 300 раритетних та рідкісних видань «Кобзаря», 130 портретів Т. Г. Шевченка, поштових листівок, унікальних афіш, присвячених відзначенню річниць поета. Серед експонатів виставки - прижиттєве видання «Кобзаря», «Кобзар» з ілюстраціями В. Седляра (1931), «Гайдамаки» (1886) двома мовами з ілюстраціями Опанаса Сластіона, народне видання з поясненнями і примітками Василя Сімовича, діаспорні, празьке та варшавське видання «Кобзаря» 1940-1941 рр. та ін. Роман Володимирович своїм талантом оповідача майстерно передав силу духу майстрів, які ризикуючи своїм життям, берегли для нащадків унікальність Кобзаря та його поетичного слова. Сільський голова пообіцяв виділити спеціальне приміщення для Шевченкіани, щоб усі бажаючі могли оглядати презентовані експонати.
Людмила Бабій, директор ОУНБ ім. І. Франка, модератор заходу з підвищення фахового рівня, висловила щирі слова вдячності голові Ямницької територіальної громади Роману Крутому за підтримку матеріально-технічної бази бібліотек, за створення комфортних умов для користувачів та бібліотекарів, за можливість проведення обласної Школи менеджера. В переддень Всеукраїнського дня бібліотек привітала всіх присутніх із святом.
Ганна Суп, завідувачка бібліотеки с. Ямниця  представила потенціал книгозбірень громади, розповіла про активну роль бібліотечних установ у формуванні соціокультурного та інформаційного простору громади, про співпрацю бібліотек з органами місцевого самоврядування, які щорічно виділяють кошти на покращення матеріально-технічної бази, придбання нової літератури та передплату періодики. В середньому на кожну бібліотеку припадає 100 книг та 22 назви газет та журналів. Зосередила увагу на виданнях місцевих авторів, які вийшли за фінансової підтримки голови Романа Крутого. За рахунок коштів місцевого бюджету для відділу культури, молоді та спорту на потреби бібліотечних та клубних установ громади придбано кольоровий принтер.
Своїм досвідом роботи, напрацюваннями, новими креативними формами роботи, успіхами і проблемами ділилися учасники Школи менеджера: Ірина  Худич, директор Рогатинської центральної бібліотеки, Мар'яна Пісак, директор Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради, Оксана  Озоришин, директор КЗ «Публічна бібліотека з філіями» Рожнятівської селищної ради, Марія Сем'янів, директор Публічної бібліотеки ім. М. Яцківа Богородчанської селищної ради, Марія Попович, завідувачка Ланчинської селищної бібліотеки для дорослих, Любов Абрам, завідувачка центральної публічної бібліотеки Перегінської селищної ради, Марія Мельник, завідувачка Гаврилівської центральної публічної бібліотеки КЗ «Переріслянський центр культури та дозвілля».
Школа менеджера пройшла в дружній і творчій атмосфері, учасники обговорили нагальні проблеми, збагатилися новими ідеями, ознайомилися з досягненнями колег, налагодили професійні контакти.

Всі зображення до публікації ПУБЛІЧНІ БІБЛІОТЕКИ: ПРОМОЦІЇ ЧИТАННЯ
Категорія: Події | Переглядів: 255 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2