Головна » Події » МАЙСТЕР-КЛАС
15:39
МАЙСТЕР-КЛАС
фото МАЙСТЕР-КЛАС

Незмінним залишається мистецтво, що пройшовши крізь роки, не занепало, а відродилося в серцях багатьох українців. Іграшка-мистецтво, яке вселяється в людину з моменту її народження, з раннього дитинства.
28  жовтня у читальному залі пройшов майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва "Виготовлення ляльки-мотанки" (керівник гуртка "Народні ремесла України" А.Вацеба), зорганізований Центром позашкільної освіти Богородчанської селищної ради.
З книгою Олександра Найдена «Українська народна лялька» від Українського інституту книги ознайомила присутніх Марія Сем’янів, директор Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа, яка зазначила, що українці повинні знати про історію виникнення іграшки. Особливо про ляльку-мотанку, яка несла в собі не тільки значення гри, а й духовне значення всього українського народу. Виготовлення ляльки-мотанки – це свого роду психотерапія. Українська народна лялька є втіленням добра і лагідності. Це оберіг людської душі й долі, символ предків.
Найголовніше завдання цієї книги – показати красу (зовнішню – декоративно-пластичну і внутрішню – духовну) народної автентичної ляльки. 
У книжці використано здобутки сучасної археології, історії, фольклористики, етнології, культурології й філософії з метою якомога повнішого розкриття образу української народної ляльки, визначення її місця і ролі в українській іграшковій культурі. Книга про ляльку – перше в Україні дослідження такого роду.

Всі зображення до публікації МАЙСТЕР-КЛАС
Категорія: Події | Переглядів: 302 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2