Головна » » ЄВРОМАЙДАН
14:53
ЄВРОМАЙДАН
фото ЄВРОМАЙДАН

Україна – Єдина країна
Не шматуйте її не трясіть
Ми не Захід і Схід – ми родина
Ми не Північ і Південь – ми рід!

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України.
Щороку День Гідності та Свободи українці відзначають 21 листопада – у річницю початку Євромайдану. Метою запровадження пам’ятної дати, згідно з указом п’ятого президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 р. «Про День Гідності і Свободи», стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які в листопаді 2013 – лютому 2014 р. стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.
Перші акції протесту української громадськості розпочалися у відповідь на рішення тодішньої влади до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Публічна бібліотека ім. М.Яцківа підготувала хронограф «Євромайдан», в якому висвітлює всі події 2013-2014 року та знайомить з книгами, що відображають події на Майдані та в Україні.
Хай пам’ять про невинно вбитих дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави! 

Переглядів: 212 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3