Головна » Події » ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ
21:04
ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ
фото ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

До однієї з найбільш вагомих та значимих дат нашої держави  - Дня Гідності та Свободи, коли ми згадуємо Героїв Небесної Сотні та події Євромайдану, в Публічній бібліотеці ім. М.Яцківа та її філіях діють книжково-ілюстративні виставки  «Героїчна епопея Майдану», «Промені Гідності», «Майдан заради майбутнього», «Україна – територія Гідності та Свободи», на яких представлені літописи очевидців подій, фотоальбоми, романи, оповідання, нариси.  
Був підготовлений історичний хронограф «Євромайдан», в якому висвітлювалися події 2013-2014 років.
Своїми роздумами і спогадами «Що для мене - День Гідності та Свободи?»  на сторінках у Facebook поділися: письменник Василь Бабій,  учасники Євромайдану, Революції  Гідності, волонтери Петро Здерко, Леся Атаманюк, Василь Климович.
В рамках патріотичних читань «Україна - більше за життя!» користувачі Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа та бібліотек-філій читали: Олександр Левицький, фрагмент з роману С.Талан "Оголений нерв", Анна Панат, учениця 10-А кл. Богородчанського ліцею №1, вірш "Україна", Надія Павликівська, бібліотека-філія с. Іваниківка), літературна композиція "Сила слова і свободи" за творами В. Симоненка та П.Гольбаха, Роман Стефурак студент ПНУ ім. В.Стефаника, уривок вірша О. Букатюка «Із книги Теопа.(Євангеліє України)». Пройшли патріотичні читання  також у філіях сіл Забережжя, Саджави.
Низький уклін і вічна слава полеглим Героям Небесної Сотні та українським воїнам, які поклали своє життя за незалежність України. Хочеться вірити, що трагічні сторінки української історії стануть повчальними, а подвиги героїв спонукатимуть молодь не розтрачати свої сили на порожнє, а плекати в собі почуття гідності, патріотизму.
Заходи можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook під хештегом #Патріотичні_читання "Україна - більше за життя"  #День_Гідності_та_Свободи

 

Категорія: Події | Переглядів: 224 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1