Головна » Події » УКРАЇНА В ПЕКЛІ ГОЛОДОМОРІВ
10:12
УКРАЇНА В ПЕКЛІ ГОЛОДОМОРІВ
фото УКРАЇНА В ПЕКЛІ ГОЛОДОМОРІВ

Ні труни, ні хрестів і ні тризни!
Прямо в яму. На віки-віків!
Чорна сповідь моєї Вітчизни
І її затамований гнів.
                             А.Листопад
1921-1923…1932-1933…1946-1947… Голод… Це страшне слово повертає нас у ті далекі роки.
Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
У читальному залі діє книжково-ілюстративна виставка-реквієм «Свіча пам’яті. Україна в пеклі Голодоморів».
Проблема Голодомору знайшла широке висвітлення у дослідженнях українських і зарубіжних науковців. У виданнях, які представлені на виставці, публікується велика кількість матеріалів, що переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки цієї страшної події, яка забрала мільйони життів безвинних людей.
Архівні документи, фотографії проливають світло на причини, механізм і наслідки штучного голоду в Україні. Свідчення очевидців дозволяють отримати унікальні дані, вони роблять історію об’єктивною, показують історію окремих людей, родин, українських сіл.
На виставці представлені і художні твори відомих українських письменників В.Барки "Жовтий князь", У.Самчука "Марія", Т.Осьмачки «Ротонда душегубців», Ю.Бедзика «Гіпсова лялька» та іншх.
Світла пам'ять кожному, хто став безневинною жертвою небаченого світом тяжкого злодіяння в Україні - масового знищення людини людиною, назва котрому – Голодомор!
Схилімо низько голови,  вшануймо пам'ять жертв Голодомору та політичних репресій щирою молитвою, хвилиною мовчання і запалюванням поминальних свічок.
 

Всі зображення до публікації УКРАЇНА В ПЕКЛІ ГОЛОДОМОРІВ
Категорія: Події | Переглядів: 257 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3