Головна » Події » ЗАСІДАННЯ ДЕБАТНОГО КЛУБУ
18:48
ЗАСІДАННЯ ДЕБАТНОГО КЛУБУ
фото ЗАСІДАННЯ ДЕБАТНОГО КЛУБУ

Культура на межі двох тисячоліть – культура діалогу.
"Нам потрібен діалог у прямому значенні цього слова, згідно з яким думка утверджується через і серед людей на відміну від обміну, де кожний намагається виграти, відстоюючи свій погляд. Діалог, таким чином, означає створення чогось нового, коли виграють усі", – писав на початку 90-х років відомий фізик Д.Бом.
Але культурі істинного діалогу, в якому народжується відкриття, необхідно вчитися. Однією з таких навчальних програм є міжнародна програма "Дебати", яка діє під егідою Інституту Відкритого Суспільства (Фонд Дж. Сороса).
Цінності, що лежать в основі програми "Дебати",– це надбання відкритого суспільства.Так, рік тому  ініціативна група «Богородчанський центр молодіжних ініціатив», у складі якої  молодіжні працівники та педагоги відгукнулася на пропозицію The Institute of non formal education NGO-ГО «Інститут неформальної освіти» щодо співпраці задля створення постійнодіючого Дебатного клубу в Богородчанах, учасниками якого стали старшокласники Богородчанського ліцею №1  ім.Олекси Гірника. Головою дебатної команди обрано Романа Сливінського.
"Чому саме «Дебати»? Техніка дебатів допоможе у різних життєвих ситуаціях. Щоб досягти успіхів у навчальній або професійній діяльності молодій людині знадобляться знання про те, як ефективніше відстоювати свої погляди та переконувати тих людей, які з нею не погоджуються. Людині демократичного суспільства дебати допоможуть краще зрозуміти тенденції політичного розвитку, що в ньому відбуваються, і переконливо агітувати за ті позитивні зміни, у яких впевнена. Молодь, що грає у дебати, навчається логічно та критично мислити, помічати суперечності у здавалося б найдосконаліших твердженнях, переконливо доводити свої думки та погляди іншим. Дебати відкривають нові можливості для подальшого особистого розвитку",–цитує куратор групи дебатерів, вчитель історії і правознавства Богородчанської гімназії №1 ім.Олекси Гірника  Артур Репешко.
25 листопада в читальному залі Публічної бібліотеки ім.Яцківа Богородчанської селищної ради відбулися чергові дебатні засідання на тему: «Ця палата вважає, що матеріальні цінності важливіші за духовні». 

 

 

Всі зображення до публікації ЗАСІДАННЯ ДЕБАТНОГО КЛУБУ
Категорія: Події | Переглядів: 241 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1