Головна » Події » ГОЛОДОМОР
18:32
ГОЛОДОМОР
фото ГОЛОДОМОР

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. 
До Дня вшанування жертв Голодомору Публічна бібліотека ім. М.Яцківа підготувала огляд художніх та публіцистичних книг «Голодомор: поле відчаю і надії», влаштувала книжково-ілюстративну виставку-реквієм «Свіча пам’яті. Україна в пеклі Голодоморів». 
Своїми роздумами про трагічну сторінку нашої історії поділився письменник Василь Бабій. Літературно-музична композиція «Реквієм» за творами українських поетів прозвучала у виконанні Галини Магас, лавреатки Всеукраїнських конкурсів читців.   Бібліотеки-філії підготували акцію-спомин «Запали свічку пам’яті – помолися за них…» (Горохолина №1),  година-реквієм «Пам'ять про голодні роки» (Жураки),  година пам’яті «Голодомор-наша печаль і скорбота» ( Горохолин Ліс), хвилини пам’яті «Зроніть сльозу» (Хмелівка), «Біль душі людської» (Глибоке), мультимедійні презентації «Ми-молоді весняні квіти, голодні босі і роздіті» (Забережжя),  «Голодомор-геноцид української нації» (Підгір’я), «Бережімо пам’ять» (Саджава).
Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А томуварто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
Заходи можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook під хештегом #Голодомор_в_Україні    #День_вшанування_жертв_Голодомору

Категорія: Події | Переглядів: 208 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4