Головна » Події » ЗАХИСТИ ЖИТТЯ - ЗУПИНИ НАСИЛЬСТВО
20:29
ЗАХИСТИ ЖИТТЯ - ЗУПИНИ НАСИЛЬСТВО
фото ЗАХИСТИ ЖИТТЯ - ЗУПИНИ НАСИЛЬСТВО

Наша країна, як і більшість країн світу, переживає негативні соціальні процеси, які супроводжуються значними кризовими змінами у суспільстві. Одним із таких явищ є насильство. Насильством наповнені різні сфери людського буття: політичне, економічне, духовне та сімейно-побутове. Насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти та люди похилого віку.
В рамках акції "16 днів проти насилля" в читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа діє  книжково-ілюстративна виставка-заклик «Захисти життя – зупини насильство!». Метою виставки є привернення уваги користувачів бібліотеки до проблем насилля у суспільстві, адже найвищою цінністю будь-якої держави є людина – її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека.
Вашу увагу привернуть книги: Емерсон К. «100 життєвих важливих навичок»: як відірватися від стеження, не потрапити в полон і вижити в небезпечній ситуації.
Книжка, яка змінює уявлення про те, що означає бути розумним: Гоулман Д. «Емоційний інтелект»
Книга американської психологи нині, викладачки клінічної психології в університеті Мег Джей «Визначні роки» влучно описує, як це – бути переляканим, розгубленим, зневіреними двадцятирічним, якого фільми, газети, друзі й навіть батьки нашпиговують банальностями про те, як влаштований світ.
На запитання: Чому підлітки ризикують та як захистити їх від небезпек?  відповість книга Джесс П. Шаткін «Народженні бути вільними», яка допоможе не тільки виховати стійких підлітків, але й зрозуміти їх.
Порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чутливих і наполегливих дітей – Мері Шіді Курсінка «Виховання надзвичайної дитини». 
На виставці представлені книги Еріка Сванідзе «Ефективне розслідування фактів жорстокого поводження: Керівні принципи застосування європейських стандартів», Еріксона Т. «В оточенні ідіотів, або Як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти», «Методичний посібник із психологічної допомоги дітям і підліткам, що стали жертвами складних життєвих ситуацій» та інші. Тож, запрошуємо до вдумливого перегляду.
 

Категорія: Події | Переглядів: 232 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2