Головна » Події » ВІД РІЗДВА, СВЯТА ГОЖОГО, ДО ВОДОХРЕЩА БОЖОГО
09:44
ВІД РІЗДВА, СВЯТА ГОЖОГО, ДО ВОДОХРЕЩА БОЖОГО
фото ВІД РІЗДВА, СВЯТА ГОЖОГО, ДО ВОДОХРЕЩА БОЖОГО

У передвісті Різдва - у молитві, у тиші, у пості – 
Визріває душа, щоби у віри Дитя народити у Бозі,
Визріває душа, сповіщає собі і чекає – 
У молитві й любові Христос ся рождає…
Яка дивовижна сила, глибина змісту і суті цих сокровенних слів! Кожного разу, коли наближаються Різдвяні свята, наші серця сповнюються великою радістю, особливим настроєм, передчуттям чогось бентежного, хвилюючого, таємничого…
Свято  Різдва Господа нашого Ісуса Христа справедливо вважається одним з найбільших свят християнського календаря. Таїнство Різдва Христового  –  це радість приходу Божого Сина у світ,що  є для нас світлом надії. В цей день ангели на небі співають, що у Вифлеємі, народився Спаситель. І саме цей спів, що зветься колядою, лунає у кожній домівці, у кожному куточку України. 
В цей час можна сповна поринути у святочні народні традиції: насолодитися колядками і щедрівками, стати учасником Вертепу, Меланки, обряду посівання на Старий Новий рік. 
У читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка-інсталяція «Від Різдва, свята гожого, до Водохреща Божого». 
Книги О. Воропая «Звичаї нашого народу», братів Капранових «Веселих свят», С. Килимника «Український рік у народних звичаях в історичному освітленні», Г. Лозко «Українське народознавство», В.Скуратівського «Святвечір», «Дідух»,«Українці: Свята. Традиції. Звичаї.»,«Святкування Різдвяних свят у с.Глибококому (Глубокому)»,«Звичаї нашого роду: страви української кухні» та інші розповідають про традиції святкування Різдва, Нового року, Василя, Меланки тощо. Також на виставці представлені   старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування, які допоможуть глибше пізнати українську культуру та народну обрядовість зимового циклу.
Запрошуємо  до перегляду.
 

 

Всі зображення до публікації ВІД РІЗДВА, СВЯТА ГОЖОГО, ДО ВОДОХРЕЩА БОЖОГО
Категорія: Події | Переглядів: 239 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2