Головна » Події » БІБЛІОТЕКАР ІНФОРМУЄ
12:13
БІБЛІОТЕКАР ІНФОРМУЄ
фото БІБЛІОТЕКАР ІНФОРМУЄ

5 січня виповнюється 90 років від дня народження італійського письменника, філософа, інтелектуала світового масштабу Умберто Еко.
Освіту Умберто Еко отримав в Туринському університеті, де вивчав середньовічну літературу і філософію. Після цього він працював на телебаченні, займався викладацькою діяльністю і отримав кілька наукових ступенів в університетах різних країн.
Книги Умберто Еко - це наукові праці в області естетики Середньовіччя, семіотики, філософії та інших наук. У своїх працях Еко розглядав як спеціальні, так і особисті проблеми семіотики. В наукових працях, які часто написані з гумором, виявляється незвичайний характер Умберто Еко і тому їх завжди приємно читати.
Але простому читачеві він набагато більше відомий як автор знаменитих історичних детективів. Так,«Ім'я троянди», 1980 року став міжнародним бестселером та екранізований 1986 року, розповідає про загадкові події в маленькому монастирі бенедиктинців. Це захоплюючий роман, який містить безліч відсилань до реальної історії Середньовіччя, а також до інших важливих історичних і художніх творів. Книга була перекладена багатьма іноземними мовами, удостоїлась багатьох літературних премій.
Кожну свою книгу письменник закінчував до свого дня народження, а якщо не встигав цього зробити, то зумисне відтягував до наступного року.
Письменник має талант глибокого осмислення світу, яке щоразу втілювалося в його наукових працях, художніх творах, формуючи особливий світ слова.
«Людей нагородили пам’яттю, як тимчасовим напівзасобом, бо для них час спливає дуже стрімко і що минуло – те минуло без вороття. А я мав привілею смакувати все з самого початку…», – так каже про себе герой п’ятого роману Емберто Еко «Таємниче полум’я цариці Лоани» Джам Бодоні з Мілана.
Отож, хто цікавиться творчістю Умберто Еко, запрошуємо до нашої бібліотеки. 

Категорія: Події | Переглядів: 215 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0