Головна » Події » БІБЛІОВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА
16:27
БІБЛІОВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА
фото БІБЛІОВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА

Калина Ватаманюк - відома на Гуцульщині і далеко за її межами журналістка та талановита письменниця, володарка найвищої журналістської премії „Золоте Перо", член Національної спілки письменників України, Заслужений журналіст України, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Василя Стефаника та Марка Черемшини. Є однією з фундаторів Духовно-екологічного центру християнської злагоди і любові «Здвижин» на місці з'яви Матері Божої в с. Кобаки, що на межі Гуцульщини і Покуття.
Авторка п'яти духовно-пізнавальних книг: „Від лиця твого, Господи, судьба моя іде...", „Сад моїх журавликів", „Ми – діти Світла", „Між хрестами і зорями", „Очима душі", які наповнені  глибоким духовним змістом, впливають на душу, мов лікувальний бальзам, збагачують духовними знаннями, допомагають зрозуміти багато речей.
Народилася 27 січня 1947 р. в с. Кобаки Косівського району.  У 45-річному віці вперше вдумливо прочитала „Біблію", однак, присутність Бога у собі відчувала з раннього дитинства.   
В 1995 р. світ побачила перша книга Калини Ватаманюк „Від лиця твого, Господи, судьба моя іде...". Наступна книга виходить під таємничою назвою „Між хрестами і зорями". Життя дає письменниці багатий життєвий досвід. І вона передає його читачеві, наставляє на путь істинний.
Третя книга носить назву „Ми – діти Світла". У ній подано уроки духовної краси, від якої залежить наша доля, наше життя. «Збираймо цю красу у Чаші наших сердець: вона – та цінність, за яку купують квиток до Храму Світла і Радості».
Четверта книга – „Сад моїх журавликів". В ній, як і в попередніх, авторка веде читача у світ добра, милосердя і любові.
„Очима душі" – п'ята книга, сповнена любов'ю до природи – всього творіння Божого та її вінця – людини.
Ватаманюк К. Від лиця Твого, Господи, судьба моя іде.../ К.Ватаманюк. – Снятин: Над Прутом, 1995. – 159 с.
Ватаманюк К. Ми – діти Світла: уроки духовної краси /К.Ватаманюк. – Верховина: Гуцульщина, 1999. – 256 с.
Ватаманюк К. Між хрестами і зорями/ К.Ватаманюк. – Верховина: Гуцульщина, 2003. – 240 с.
Ватаманюк К. Очима душі:[дух.-пізнавальне вид.]/К.Ватаманюк. – Верховина: Гуцульщина, 2008. – 318 с.
Ватаманюк К. М. Сад моїх журавликів/К. Ватаманюк. – Верховина: Гуцульщина, 2000. – 240 с.

Категорія: Події | Переглядів: 224 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2