Головна » Події » ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
11:01
ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
фото ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
У містечку Богородчани відбулося пам'ятне віче "Волі народної дзвін", присвячене 104-ій річниці бою під Крутами.
З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами Публічною бібліотекою ім. М.Яцківа проведено патріотичні читання «Пам’яті Героїв Крут». В читаннях взяли участь  бібліотеки-філії с. Горохолина «Не стерти в пам’яті минуле», с.Іваниківка «29 січня - День пам’яті Героїв Крут», с.Саджава  «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». 
В Богородчанській бібліотеці пройшла літературно-музична композиція "Балада про Крути"(читала лауреатка всеукраїнських конкурсів Галина Магас). Бібліотека-філія с.Забережжя підгортувала відео-презентацію «Пам’ятай про Крути». 
До уваги користувачів книгозбірень громади представлені тематичні полиці, книжкові виставки, матеріали яких дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю, ворожою і своєю, полито підвалини нашої незалежності.
Заходи можна переглянути на сторінці Публічної  бібліотеки ім. М.Яцківа  у Facebook.

Всі зображення до публікації ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
Категорія: Події | Переглядів: 208 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3