Головна » Події » НАШ ДУХ НЕЗЛАМНИЙ
10:34
НАШ ДУХ НЕЗЛАМНИЙ
фото НАШ ДУХ НЕЗЛАМНИЙ

У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь.
16 лютого у читальному залі Публічної бібліотеки ім. М. Яцківа на годину-спомин «Наш дух незламний» зібралися учасники Майдану, щоб згадати героїчну та, водночас, сумну сторінку історії становлення нашої держави та вшанувати пам'ять Героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.
Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!
Своїми спогадами та роздумами про події на Майдані поділились учасники Революції Гідності Ярослав Бойченюк (Хмелівка), Петро Здерка (Підгір’я),   Петро Зіняк (с.Міжгір"я), Леся Атаманюк (Кривець), Василь Климович (Солотвин).
Під час заходу звучали патріотичні пісні у виконанні Петра Зіняка та Петра Здерки.
Також присутні змогли ознайомитись із книжковою виставкою «Героїчна епопея Майдану», на якій зібрані книжки, присвячені Майдану, Революції Гідності, Небесній Сотні та переглянули мультимедійну презентацію «Герої нашого часу».

Всі зображення до публікації НАШ ДУХ НЕЗЛАМНИЙ
Категорія: Події | Переглядів: 354 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2