Головна » Події » СЛОВО-ЗБРОЮ ЇЙ ВРУЧИЛА ДОЛЯ...
16:28
СЛОВО-ЗБРОЮ ЇЙ ВРУЧИЛА ДОЛЯ...
фото СЛОВО-ЗБРОЮ ЇЙ ВРУЧИЛА ДОЛЯ...

25 лютого – день народження видатної української поети, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України. Завдяки щирій відданості рідної країни, її ім’я стало одним із символів української держави.
Щедро обдарована талантом, наділена ніжним чутливим серцем Леся Українка прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя, повне кохання, добра, сили волі, мужності і краси.
Поетичний хист Лесі Українки сформувався і зміцнювався не лише на величній духовності й героїчній історії свого народу, а й творчому засвоєнні надбань світового мистецтва, чому значною мірою сприяли найкращі родини та інтелігентне оточення, в якій вона перебувала і виховувалася.
Дивний талант мала Леся Українка. Якої б теми не було її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і подій робило їх такими виразними і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків.
Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.
В читальному залі бібліотеки діє книжково-ілюстративна виставка «Слово-зброю їй вручила доля…» до 151-ї річниці від дня народження Лесі Українки.
Користувачі мають можливість познайомитися з життєвим та творчим  шляхом письменниці, звернувшись до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, виданнь, присвячених дослідженню творчості.
Тож запрошуємо до перегляду.
 

Всі зображення до публікації СЛОВО-ЗБРОЮ ЇЙ ВРУЧИЛА ДОЛЯ...
Категорія: Події | Переглядів: 193 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2