Головна » Події » БІБЛІОВІТРИНА ІСТОРИЧНА
12:30
БІБЛІОВІТРИНА ІСТОРИЧНА
фото БІБЛІОВІТРИНА ІСТОРИЧНА

Публічна бібліотека ім. М.Яцька завдяки проєкту від Українського інституту книги «Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України» отримала 108 видань. Книги розповідають про історію становлення держави та боротьбу за незалежність України, про наших героїв - героїв минулого та сьогодення, про митців та науковців, про воїнів та ветеранів... 
Макаревич М. Україна має жіноче обличчя/М.Макаревич. – Київ: Видавництво «Агенція «ІРІО», 2021. – 132 с.
У книзі представлено 30 єсеїв про наших сучасних, непересічних українок, знакових представниць двох ключових царин сучасної України: науки та культури. 30 «живих» історії, написаних на основі авторських інтерв'ю. А ще 30 чудових ілюстрацій, створених українською художницею Маріанною Коцан (творчий псевдонім – Fi Do).
Удовік С. Україна. Історія великої держави/С.Удовік. – Київ: ОСНОВА-ПРИНТ ПЛЮС, 2021. – 146 с.
У книзі читачам вперше пропонується ілюстрована історія Русі-України з прадавніх часів і до наших днів в контексті геополітичних подій. Історія Русі-України розглядається з положенням становлення міського (буржуазного) демократичного суспільства і боротьби міської християнської цивілізації з архаїчним сільським традиційним світом. Велика увага приділяється мультикультурним і мультієтнічним основам становлення Русі-України. Книга проілюстрована 565 фотографіями і 8 картами.
Тарасенко О. Благословенне жіноче ім’я – Україна (жіночі портрети країни)/О.Тарасенко. – Київ: ТОВ «Поліпрінт», 2021. – 240 с.
Це книга, що створена як образ країни в портретах 30 видатних жінок, таких як Леся Українка, Катерина Білокур, Софія Окуневська, Ліна Костенко, Лілія Підкораєва та інші.
«УКРАЇНА. ЗО РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ» – унікальна книга у трьох томах про події, що відбулися в Україні з 1991 по 2021 рік. Видання присвячене тридцятиріччю Незалежності України. Кожна глава – розповідь про один рік життя країни. У книзі питання про політичні, економічні, соціальні, військові, культурні, освітні та інші умови, в яких перебувала країна в той чи інший рік.
Запрошуємо жителів і гостей громади до нашої книгозбірні.

Всі зображення до публікації БІБЛІОВІТРИНА ІСТОРИЧНА
Категорія: Події | Переглядів: 168 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2