Головна » Події » ЧОРНОБИЛЬ - ЗОЙК ЗЕМЛІ І ЗБОЛЕНИХ ДОЛЬ
12:13
ЧОРНОБИЛЬ - ЗОЙК ЗЕМЛІ І ЗБОЛЕНИХ ДОЛЬ
фото ЧОРНОБИЛЬ - ЗОЙК ЗЕМЛІ І ЗБОЛЕНИХ ДОЛЬ

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі… Ось уже 36 років це болюче слово ранить українські душі, нагадуючи тим самим про страшну трагедію, яка спіткала Україну – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції 26 квітня 1986 року.
Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1», як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Вона нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю нації. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й усього світу. 
Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про подвиг героїв-чорнобильців не згасне у віках і збережеться в серцях народу.
Читаймо, пам'ятаймо про них, про ті жахливі часи і наслідки, про ту ціну, яку довелося заплатити за день сьогоднішній. 
Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. 
У читальному залі Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка "Чорнобиль - зойк Землі і зболених доль". На виставці представлені книги, які подають спогади очевидців найбільшої техногенної катастрофи в історії людства, учасників ліквідації її наслідків, аналізують техногенні, економічні, соціальні й медичні наслідки наймасштабнішого рукотворного лиха, показані перспективи повернення забруднених територій в народногосподарський обіг. Книги дають відповідь на головні питання, що постали після Чорнобиля, показують духовний зв'язок героїв Чорнобиля, майданівців та учасників АТО.
Запрошуємо в читальний зал бібліотеки для вдумливого перегляду.

Категорія: Події | Переглядів: 189 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1