Головна » Події » БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬТЕ, МАМО!
22:29
БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬТЕ, МАМО!
фото БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬТЕ, МАМО!

Є в Україні традиційне щорічне свято, присвячене найважливішій людині у нашому житті – це День Матері, котре святкується кожну другу неділю травня.
Мати – наша найближча, найдорожча і найрідніша людина. Мати вчить нас правилам людським, оживляє розум наш, вкладає в уста наші добре слово, а пам'ять осяює своїми беззаперечними настановами про найдорожче і людяне, що було до нас.
В Україні, а саме – в Галичині, почали відзначати День Матері з 1929 року за підтримки Союзу українок, «Просвіти», «Рідної школи», «Пласту» та інших громадських організацій. 
Це потрійне свято: Свято Божої Матері, Свято Матері-України, свято Матері, яка нас народила і зростила.
Серце кожної мами щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати. Цьогоріч це свято засмучене  ВІЙНОЮ. Це слово для МАТЕРІ є найстрашніше. Від болю за своїх синів і дочок їхні серця закривавлені, зболені, виплакані. Та підтримує, зігріває, дає сили далі жити і чекати –  щира материнська любов і молитва, віра і надія.
Не дивно, що так багато митців звертаються у своїй творчості до образу Матері, адже вона подарувала кожному із нас найцінніше – Життя.
В читальному залі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа діє  книжкова виставка «Благословенні будьте, Мамо!», на якій представлена науково-популярна, художня література на прославу матерів. Виставка знайомить з історією і традиціями святкувань Дня Матері. Тут ви також знайдете вірші, оповідання, казки, легенди, пісні, присвячені Матері.
З нагоди відзначення Дня Матері в філіях Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулися: літературні читання "Материнська любов безмежна" (с. Похівка), "Сьогодні День Матері Миру, і разом з піснями весни, сердечно Тебе я вітаю й вклоняюсь Тобі до землі" (с. Підгір'я), «Мамо моя рідна та єдина, ластівко добра і теплоти» ( с. Старуня), свято Матері "В кожної дитини – матінка єдина»( с. Горохолин Ліс), "Свято Матері - триєдине свято" ( с. Грабовець), майстер-клас «Квіти для МАМИ!"(с. Саджава, с. Грабовець), патріотичні аплікації "Україна переможе..."(с. Глибоке), 
Заходи відвідали внутрішньо переміщені особи (ВПО) та активні користувачі бібліотек.

Заходи можна переглянути  на сторінці Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа у Facebook.

Всі зображення до публікації БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬТЕ, МАМО!
Категорія: Події | Переглядів: 220 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2