Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО
15:47
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО
фото ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО

17 травня в культурно-мистецькому центрі «Скарбниця» відбулася зустріч-презентація з талановитою письменницею, авторкою жіночих романів про війну, позитивною, цікавою, наполегливою, сильною духом жінкою, волонтеркою Людмилою Охріменко, зорганізована Публічною бібліотекою ім. М.Яцківа.
Представила гостю літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця»  Марія Сем’янів, директорка Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа.  
Людмила Охріменко народилася в Криму. Писати почала ще у дитинстві. Вважала свою творчість аматорством, та й у 90-ті роки потрібно було багато працювати, щоб прогодувати двох дітей. Займалася бізнесом. Створила декілька успішних компаній. Багато років пропрацювала  на державній службі. 
З 2014 року займається волонтерською діяльністю. До 2016 їздила на передову, а потім почала писати книжки про війну. На тепер віддає прибуток від книжок на допомогу родинам загиблих і пропавши без вісти, а також на інші благодійні проекти, пов`язані з допомогою фронту.
Упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують! Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою! 
Невиправна оптимістка, яка вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди!
У 2018 році оповідання «Заїда» увійшло у збірку найкращих оповідань на інклюзивну тематику.
У 2021 році роман «Оскар» названий найкращим романом на воєнну тематику членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021», за що отримала відповідну спеціальну відзнаку.
Численні подорожі Україною та світом, громадська, а останніми роками і волонтерська діяльність підштовхнули до написання творів. На сьогодні видано 6 книжок.
Тож  письменниця оглядово ознайомила присутніх  зустрічі зі своїми романами: «Легка поведінка», «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі» «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Оскар»,  а також розповіла про волонтерську діяльність. 
За словами письменниці «робили все, що могли, зустрічали людей, які їхали на Донбас, розташовували дома, щоб хлопці могли відпочити. Їздили на Донбас, де була розташована 92 харківська бригада, возили необхідні речі, яких не хватало на той час – харчі, мило, шкарпетки, ліки, ліхтарики, теплі речі, взуття та інше…»
Розповідаючи про створення та написання роману «Оскар», авторка додала, що під час роботи над текстом багато радилася з людьми, які знаються на військовій термінології, вникала в ісламські звичаї.
Тож присутні із задоволенням і цікавістю  слухали розповіді, що лягли в основу книг. Авторка розкрила деякі секрети своєї творчої майстерні, які життєві ситуації спонукали її до написання романів. 
Це була тепла зустріч у приємній атмосфері та дуже потрібний нам усім взаємообмін думками, енергією, почуттями і душевним теплом. 
У невимушеній атмосфері лунали цікаві запитання, щирі привітання та побажання від  Богдани Стасів, активної учасниці масових заходів, Михайла Захарчука, редактора часопису «Слово народу», Любові Цинюк, користувачів бібліотеки  Ганни Хабаль, Ірини Басараб, Віри Кочкодан.
Музичне вітання було  від тріо «Айстри» у складі Ірини Петришин, Іванни Сем’янів, Наталії Романів, які виконали пісню «Це моя земля».
На згадку про зустріч письменниця подарувала бібліотеці книги, а всі охочі також змогли придбати книжки з автографом письменниці.
Уривки презентації-зустрічі  можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.                          
 

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 389 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2