Головна » Події » ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ
10:09
ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ
фото ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, вірності та любові. Вона настільки глибоко увійшла в наше життя, що в Україні встановили навіть спеціальне свято – День вишиванки. Це свято відзначають щорічно у третій четвер травня.
День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основна мета заходів – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави. Загалом це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, навчання чи в садочок.
Публічна бібліотека ім. М.Яцківа  Богородчанської селищної ради та філії приєдналися до відзначення свята,  провівши ряд заходів: флешмоби «Вишиванка – свято української душі» (с.Жураки), «Вишита сорочка» (с.Ластівці), «З Україною в серці»(с. Саджава); фотофлешмоби «Одягни вишиванку, Вкраїно моя!»(с.Забережжя), «Одягни вишиванку»(с.Горохолино, Грабівці).
Активна читачка бібліотеки-філії с.Саджава Христина Цюпа продемонструвала колекцію вишиванок Анастасії Надраги та Юстини Середюк, які залишили пам'ять про вишиванку  як родинний оберіг.
У книгозбірні с. Похівка відбулась презентація виставки-інсталяції «Вишивана моя Україна». Для користувачів проведена бесіда "Чарівні візерунки вишиванки". У заході взяли участь родини із Донецької та Запорізької областей.
Глибівська та Глибоківська бібліотеки-філії підготували відеопривітання «Вишиванка-твій генетичний код» та «До лиця тобі вишиванка».
В Публічній бібліотеці ім.М.Яцківа та книгозбірні с. Підгір'я діють книжково-ілюстровані виставки «Вишиванка єднає українців», «Вишивана моя Україна». Також у бібліотечних закладах  оформлено стенди, фотозони «Вишиванка-символ Батьківщини», «Вишиванок краса дивовижна», виставки вишиванок місцевих майстринь.
Фотозвіт заходів можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.

Всі зображення до публікації ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ
Категорія: Події | Переглядів: 178 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2