Головна » Події » ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА ОБЛАСНОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ім. А.МОГИЛЬНИЦЬКОГО
15:19
ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА ОБЛАСНОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ім. А.МОГИЛЬНИЦЬКОГО
фото ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА ОБЛАСНОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ім. А.МОГИЛЬНИЦЬКОГО

Колектив Публічної бібліотеки імені Михайла Яцківа Богородчанської селищної ради (директор Марія Сем’янів) став сьомим лауреатом обласної літературної премії ім.Антіна Могильницького за популяризацію творчості українських, прикарпатських літераторів, у тому числі й письменника о. Антона Могильницького – письменника, громадського і політичного діяча, греко-католицького священника, декана Богородчанського (УГКЦ), який писав мову, близькою до народної; за творчу популяризацію християнської віри, виховання читачів на засадах Божої любові.
2 червня, на свято Вознесіння Господнього у музеї історії Церкви ім. блаж. свщч. Григорія Хомишина, нагороду вручили о.Івана Мачкодера – протоієрей Української греко-католицької церкви св.Івана Богослова (смт. Богородчани), Ярослав Ткачівський – заступник голови Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Перевал», Василь Бабій – письменник, краєзнавець. 
Віра Кочкодан – вчителька історії, кандидатка історичних наук, лауреат премії А.Могильницького 2019 року та учні Богородчанського ліцею №1 ім.О. Гірника розповіли про книгозбірні у житті кожного українця та вікових поколінь, про бібліотекарів, які є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості. Також підготували презентацію про історію та розвиток бібліотечної справи на Богородчанщині. 
У рамках заходу було влаштовано книжкову виставку «Антін Могильницький – славний витязь Галицької землі».
Працівники Публічної бібліотеки ім.М. Яцківа щиро вдячні за нагороду у просвітницькій справі. 

Всі зображення до публікації ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА ОБЛАСНОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ім. А.МОГИЛЬНИЦЬКОГО
Категорія: Події | Переглядів: 172 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1