Головна » Духовна криниця » ГОДИНА ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ З ПИСЬМЕННИКОМ ВАСИЛЕМ ДОБРЯНСЬКИМ
19:23
ГОДИНА ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ З ПИСЬМЕННИКОМ ВАСИЛЕМ ДОБРЯНСЬКИМ
фото ГОДИНА ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ З ПИСЬМЕННИКОМ ВАСИЛЕМ ДОБРЯНСЬКИМ

21 червня у читальному залі відбулася година історичного роману з письменником Василем Добрянським. 
Марія Сем'янів, директорка бібліотеки коротко розповіла про відомого гостя літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця».
Василь Добрянський – письменник, журналіст, політичний і громадський діяч. Свого часу закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, працював у різних часописах Кіровоградщини та Івано-Франківщини, зокрема обіймав посаду головного редактора івано-франківської газети «Західний кур’єр», був ініціатором, засновником і першим головним редактором літературно-художнього журналу «Перевал» тощо. Він – автор десятка книг, лауреат кількох літературних премій, найголовніша з яких – Гран-прі Міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2019) в номінації «Романи» за твір «Зламані сходи».
На творчу стежку Василь Добрянський став давно, щоразу з успіхом випробовуючи своє перо в різних літературних жанрах. Останнім часом він більш відомий як автор детективних романів Борис Крамер.
Автор презентував новий ретророман "Скриня для гетьмана", розповів кілька цікавих історій про Українську державу гетьмана Павла Скоропадського (1918), поділився своїми роздумами про події сьогодення.                                                  
– Рівно вісім місяців існувала Українська держава. Це надзвичайно цікавий період, проте мало вивчений. В українській художній літературі немає творів про гетьманат Скоропадського.
Василь Добрянський вважає, що твори на історичну тематику допомагають школярам у вивченні історії в цікавішому форматі:
– Я спостерігаю за тим як читають історію мої внуки. І бачу, що їм цікавіше пізнавати історію через художній твір, де в легшій образній формі викладені події, особистості і багато речей, на які письменник може наголосити.
Працюючи над історичними романами, письменник багато часу працює з електронними архівами. Каже, що сьогодні для того, щоб написати історичний твір про Францію, не обов'язково відвідувати Париж. Адже сьогодні є архіви, де все оцифровано, систематизовано. Залишається знайти лише те, що необхідно для роботи. 
«Скриня для гетьмана» - третя книга про капітана Жеграя. Клим Жеграй, колишній поліцейський, а нині – сищик, їде до Берліна з надважливою місією. Генерал Бусло, який доручив йому цю справу, дізнався, що на гетьмана Скоропадського планується замах. Жеграй має попередити вбивство керманича, але йому відомі тільки прізвища терористів. Як їх знайти у великому місті? Генерал радить йому почати пошуки з фірми «Аусфур Ґезельшафт», яка скуповує зерно в Україні. Пробравшись уночі до їхньої контори, Жеграй знаходить секретні документи про продаж... цукрової пудри. Досвідчений сищик розуміє, що випадково натрапив на слід торговців наркотиками. Йти до них – усе одно що смикати тигра за вуса. Але часу для роздумів у Жеграя немає...
В ході розмови письменник коротко зупинився і на  своїх детективних романах, що вийшли друком під псевдонімом Борис Крамер, розповів як народжувалися детективні історії, звідки приходять ідеї для творчості. Поділився своїми творчими планами, роздумами про літературу, читання, видавничу справу.
Галина Магас, Марія Сем’янів ділилися своїми враженнями від прочитаних книг, щиро дякували за цікаву, пізнавальну розмову.
Після завершення заходу всі бажаючі змогли придбати книжки з автографом письменника і зробити фотографію на пам’ять.
Зустріч видалася надзвичайно цікавою і дружньою, пройшла в  затишній, гармонійній, творчій атмосфері.

Щиро дякуємо за приємні миті спілкування, за подаровану нову книгу читачам бібліотеки.
 

Всі зображення до публікації ГОДИНА ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ З ПИСЬМЕННИКОМ ВАСИЛЕМ ДОБРЯНСЬКИМ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 259 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2