Головна » Події » ПРОЄКТ "ІСТОРИЧНА ПАМ'ЯТЬ"
18:28
ПРОЄКТ "ІСТОРИЧНА ПАМ'ЯТЬ"
фото ПРОЄКТ

Степан Бандера
«Батько наш Бандера, Україна мати. 
Ми за Україну підем воювати».
Рядки цієї повстанської пісні нині дуже актуальні і правильні.
Настав час ідеї Степана Бандери про незалежну Україну і війну за неї.
...Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в с.Старий Угринів на Калущині.
Гартував себе у «Пласті» у різних вишколах, дозрівав до боротьби за волю України. Розпочав її в молоді роки виступами проти окупації Польщею Західної України. За це потрапив до в'язниці. Ллє його зброєю стало свідоме слово, витворена ним ідеологія українського націоналіста, який життя не пожалів за Україну.
Він один із головних ідеологів організації українських націоналістів.
Бандера найбільших ворог росії, яка у її кагебістсько-більшовицькому вигляді ненавиділа і боялася його. Творила із нього образ страшенної потвори, яка хоче крові росіян. Хоча, навпаки, він був доброю і світлою людиною. Але був певною і твердою фігурою у виборі ш ляху боротьби і її вірності. Для нього Україна була понад усе.
...Жив і творив у Мюнхені, а тим часом гніздо зла  –  Кремль готував Бандері замах на його життя. І в жовтні 1959 року галичанин-зрадник (яка іронія) Богдан Сташинський здійснив атентант на нього. Він підло застрелив Провідника у його будинку в Мюнхені. Це була велика втрата для патріотичної України, але прапор (Бандера перекладається як прапор) його боротьби підхопили його товариші, послідовники, наступники.
І нині під цим прапором воює ЗСУ.
                                                                                      Василь Бабій, член НСПУ

Категорія: Події | Переглядів: 151 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0