Головна » Події » СИЛА НЕСКОРЕНОГО ДУХУ
10:53
СИЛА НЕСКОРЕНОГО ДУХУ
фото СИЛА НЕСКОРЕНОГО ДУХУ

Сотні, тисячі молодих хлопців і дівчат, зрілих чоловіків і жінок присвятили своє життя борні за Україну. Сотні, тисячі їх поповнювали загони вояків УПА, яка зродилася великої години – у тривожному 1942 році. Це було справді феноменальне явище у світовій історії – Українська Повстанська армія, армія відчайдушних, сміливих, відданих людей. Вони покидали свої домівки і розчинялися в темряві ночі без зброї в руках, без навиків ведення бою, але з великим переконанням, що мусять іти на спротив ворогів, мусять боронити свою землю від ненависних загарбників.
Пам’ятати свою історію, вшановувати пам'ять загиблих, вклонятися живим учасникам і свідкам тих років – це наш обов’язок, нині сущих!
Публічна бібліотека ім. М.Яцківа  запрошує  в читальний зал до вдумливого перегляду ювілейної книжково-ілюстративної виставки «Сила нескореного духу» (до 80-річчя створення УПА). 
Користувачів бібліотеки зацікавить багатотомне зібрання „Літопис УПА", наукові дослідження вчених та краєзнавців Прикарпаття, зокрема унікальне видання „Реабілітовані історією", книги про визначних діячів визвольного руху, альбоми повстанських світлин, спогади наших краян - вояків УПА та багато інших видань. 

Категорія: Події | Переглядів: 127 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2