Головна » Події » ПОКРОВА - БЕРЕГИНЯ РОДУ І ДЕРЖАВИ
15:21
ПОКРОВА - БЕРЕГИНЯ РОДУ І ДЕРЖАВИ
фото ПОКРОВА - БЕРЕГИНЯ РОДУ І ДЕРЖАВИ

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців. Цього дня  українці святкують одразу чотири свята: Свято Покрови Божої Матері;  День українського козацтва;  річницю створення Української повстанської армії (УПА) та День захисника України. І нині Пресвята Богородиця оберігає українських захисників, чоловіків та жінок, які, так само, як наші пращури, стоять на захисті рідної землі. 
Бібліотеками-філіями Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа було проведено ряд заходів: акцію  «Листівки Захисникам України» (с.Забережжя), патріотичні акорди історії «…А ти славна Україно не забудь про мене», «У боротьбі за волю України» (с.Грабовець);  урок  патріотизму «Покрова - козацьке свято» (с.Горохолин Ліс); історичні години «УПА – відповідь нескореного народу» (с.Саджава); «Ті що на коліна не стали, ті що за волю життя віддали» (с.Ластівці); патріотичні читання «Україна у наших серцях » (с.Глибоке), «Ми мусимо боротися рідні мої…» (с.Хмелівка), «Ми роду козацького діти» (с.Підгір’я).  
До 80-ї  річниці створення УПА  в  Публічній  бібліотеці   ім.М.Яцківа організовано книжково-ілюстративну виставку «Сила нескореного духу»;  проєкт історичний момент з письменником Василем Бабієм, проєкт Майстерня слова  з лауреаткою 1 премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Воля-2000" Галиною  Магас, читала вірш Галини Пухти "Історії розлоге полотно".  
Спільно з дитячою бібліотекою відбулися козацькі розваги під назвою «Нащадки славних вояків» для дітей Захисників України.  Юні козаки та козачки проявили себе як справжні нащадки героїв. Демонстрували силу, витривалість, спритність приймаючи участь у конкурсах, естафетах та вікторинах.   
Метою проведення цих заходів  є сформувати у юного покоління почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до захисників, які віддали своє життя в ім’я майбутнього.
Тому  сьогодні ми складаємо глибоку шану всім, хто боронив та боронить честь рідної землі, свободу і незалежність Батьківщини, мужньо стоїть на захисті нашої держави.   Ми вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, та всім, хто несе військову службу в зоні бойових дій, їхній відданості українському народові, незламній силі волі та героїзму.
Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Всі зображення до публікації ПОКРОВА - БЕРЕГИНЯ РОДУ І ДЕРЖАВИ
Категорія: Події | Переглядів: 121 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1