Головна » Події » ЯБЛУЧНИЙ ПОЧАСТУНОК
12:13
ЯБЛУЧНИЙ ПОЧАСТУНОК
фото ЯБЛУЧНИЙ ПОЧАСТУНОК

У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблука.
Яблуня родом з Малої Азії, звідки переїхала до Палестини і Єгипту, а звідти до Європи. Яблука почали вживати в їжу понад 8,5 тисяч років тому. Смакові та цілющі властивості яблука розхвалені ще в рукописах, знайдених у єгипетських пірамідах і гробницях. Навіть комп’ютерна компанія Apple Makintosh обрала своїм символом яблуко. До України свято прийшло з Великобританії.
Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Зокрема, в Україні з давніх-давен яблука цінують не лише за красу і смак, але й за цілющі властивості. Багатий урожай яблук восени символізує достаток та благополуччя української родини.  Оспівані вони і в міфології та літературі: у пам’яті відразу зринають рядки українського поета Максима Рильського «Яблука доспіли, яблука червоні!» чи Миколи Руденка «Ви їли яблука з моєї України?»
24 жовтня в читальному залі пройшла акція-гостина «Яблучний почастунок»( до Всесвітнього дня яблука).
Безліч цікавих фактів про ці смачнющі плоди розповіла бібліотекар I кат. Тетяна Павлушинська. Огляд літератури «Яблуко – символ краси і здоров’я» провела провідний бібліотекар Любов Цинюк.
Учасники заходу декламували вірші українських письменників про яблука.
Атмосферу яблучного свята підсилював аромат яблук – червонобокі та запашні, а наприкінці свята всі присутні частували випічку з яблук. Отож, свято вийшло цікавим і «смачним»! 
В рамках заходу була влаштована  книжково-ілюстративна виставка "Яблукотерапія".
Ми бажаємо вам залізного здоров'я, якого так багато в яблуках. Адже, як кажуть у Великобританії: «Яблуко на день – і ніяких лікарів».

Всі зображення до публікації ЯБЛУЧНИЙ ПОЧАСТУНОК
Категорія: Події | Переглядів: 269 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4