Головна » Події » СІМ СТЕЖОК ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ
11:07
СІМ СТЕЖОК ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ
фото СІМ СТЕЖОК ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ

Цього року виповнилося 300 років з часу народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він, і через три сотні літ від дня народження, залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі для нас.
1 грудня у читальному залі відбулася літературна мандрівка "Сім стежок Григорія Сковороди"(до 300-річчя від дня народження). Працівники та користувачі Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа  мали нагоду пройтися стежками його життя, перечитати сторінки його творів. Григорій Сковорода двадцять п'ять років мандрував дорогами України. За способом життя – чернець без ряси, мандрівник, самітник. За способом мислення – філософ, богослов, містик, єретик. За способом діяння – учитель, письменник, проповідник, «мандрівний університет». Великий оригінальний чоловік. 
Усі учасники та присутні дізнались багато нового про видатного філософа, та переконалися, що велич Григорія Савовича Сковороди полягає в допомозі народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.
Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку «І словом, і розумом, і життям своїм мудрець…»
 

 

Всі зображення до публікації СІМ СТЕЖОК ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ
Категорія: Події | Переглядів: 115 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2