Головна » Події » БІБЛІОТЕЧНІ ПОСИДЕНЬКИ
20:50
БІБЛІОТЕЧНІ ПОСИДЕНЬКИ
фото БІБЛІОТЕЧНІ ПОСИДЕНЬКИ

13 грудня ми святкуємо Андрія Первозванного – одного із дванадцяти апостолів, учнів Ісуса Христа. Цей день є одним із найцікавіших і найтаємничіших. Цього дня відбуваються заклинання й угадування майбутнього. У вечір та ніч проти тринадцятого грудня, за українським звичаєм, молодь збиралася в одній хаті на вечорниці, де влаштовувала ворожіння, забави, і співи.
12 грудня читальний зал бібліотеки перетворився на справжню українську світлицю. Тут відбулися бібліотечні посиденьки «Передандріївська феєрія», на які завітали ґазди та ґаздині, дівчата та парубки, щоб ненадовго повернутися в минуле, в молодість своїх батьків, дідів і прадідів, відчути красу та поезію стародавніх українських звичаїв. Люб’язно запрошувала їх до господи не справжня  ґаздиня, а  бібліотекар Любов Цинюк. 
Розпочався захід розповіддю ведучих (бібліотекар Світлана Сенеджук та активний учасник масових заходів Станіслав Пушкарський) про походження свята, про його звичаї і традиції. 
Звучали українські пісні, народні звичаї та обряди, конкурси, жарти. Було приємне спілкування, багато сміху і гарний настрій.                                  
Родзинкою заходу були українські пісні у майстерному виконанні Володимира Канюка та Івана Костея.
Несподіванкою для всіх стала поява  мольфарки ( Галини Магас, керівника народного аматорського театру районного Палацу культури), яка також внесла свіжий струмінь веселощів.
Усі із задоволенням брали участь у іграх, співали обрядових пісень, колядували.
Надіємось, що учасники заходу отримали чимало позитивних емоцій та змогли ще краще оцінити скарби талановитого українського народу.

 

 

Всі зображення до публікації БІБЛІОТЕЧНІ ПОСИДЕНЬКИ
Категорія: Події | Переглядів: 179 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3