Головна » Події » ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
10:30
ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
фото ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Однією з найбільш трагічних, але й значущих подій Української революції 1917-1921 років була битва під Крутами.
29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотеками-філіями Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа проведено цикл заходів для різних категорій користувачів.
В філіях с. Саджава та с.Забережжя  пройшли історичні  екскурси «Крути – наш біль, наша історія і слава», «Тернистий шлях до України», с. Глибоке –  патріотична година  «Пам’ятай про Крути». Патріотичні  читання «Бій за майбутнє» були проведені в бібліотеках-філіях с.Грабовець та Горохолина. Читці згадали і вшанували сомовідданий подвиг юних патріотів.
В Публічній бібліотеці  ім.М.Яцківа пройшов історичний момент  з письменником Василем Бабієм. 
Битва під Крутами ознаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

Всі зображення до публікації ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
Категорія: Події | Переглядів: 111 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1