Головна » Події » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ
16:25
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ
фото ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ

21 лютого у читальному залі відбулася зустріч-презентація з відомим українським письменником, майстром кримінальної прози, журналістом, членом НСПУ, НСЖУ, лавреатом численних премій та нагород, нашим краянином Василем Добрянським. Автор відомий своїм шанувальникам  і під псевдонімом Борис Крамер. Нові романи, які  презентував письменник, вийшли під справжнім прізвищем у харківських видавництвах «Фабула» та «Фоліо». 
Новий класичний детективний  роман «Жереб» сповнений загадок, напруги та яскравих психологічних деталей. Гучне вбивство молодої дівчини й історія двох давніх друзів. Один з них – начальник міської поліції, а другий - слідчий, який через важке поранення, отримане під час стрілянини у найпрестижнішому готелі, відсторонений від справ. Майбутнє обох героїв цілком залежить від розкриття саме цієї трагедії, що, на перший погляд, виглядає стовідсотковим «глухарем». Примхливий сюжет роману здатен завести у глухий кут навіть досвідченого читача «поліційних трилерів».
«Убий мене, коли я упаду» – ретроман. 1811 рік. Переддень Наполеонівської навали. Над світом рухається Велика комета – грізна  Жовта Відьма, пророчиця біди… Вельмишановне панство – номінально вже російське, за духом – хто який: хто польський, хто український. Садиба Богуслава Ґловацького край Бердичева, шляхта збирається на відкриття охоти – та раптом знайдено вбитого офіцера… А потім, як і очікувалось: розшук, пригоди, Чорний Вершник, підземна в'язниця, отрута, самодурство шляхтичів, продане життя, пістолі та шаблі, бойова дружба та вірність. Злочин розкрито, але… Свавілля влади… Ревіння пожежі… Неминуча загибель, несподіваний порятунок, підземні ходи… Пригоди, гідні Олександра Дюма-батька, і одна з досі невідомих сторінок історії.
Працюючи над історичними романами, письменник багато часу працює з електронними архівами. Каже, що сьогодні для того, щоб написати історичний твір про Францію, не обов'язково відвідувати Париж. Адже сьогодні є архіви, де все оцифровано, систематизовано. Залишається знайти лише те, що необхідно для роботи.
В ході розмови письменник коротко зупинився і на  інших своїх детективних романах, що вийшли нещодавно друком,  розповів як народжувалися детективні історії, звідки приходять ідеї для творчості. Поділився своїми творчими планами, роздумами про літературу, читання, видавничу справу, відповів на запитання.
«У будь-якому детективі  добро завжди має перемагати зло. Зло має бути покаране.  Якщо немає покарання для зла, то це недобре. Тоді література перетворюється на знищення суспільної культури. Людська свідомість настільки загадкова, що все, що уявне може бути реальним", – зазначив письменник.
Літературним редактором і першим читачем нових книг автора є його дружина Марія Добрянська, в минулому журналістка, яка в усьому  підтримує  чоловіка, є першою читачкою і критиком.
Галина Магас, Марія Сем’янів, Андрій Гуменюк  ділилися своїми враженнями від прочитаних книг, щиро дякували за цікаву, пізнавальну розмову.
Зустріч видалася надзвичайно цікавою і пізнавальною, пройшла в  затишній, гармонійній, творчій атмосфері.

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Категорія: Події | Переглядів: 167 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1