Головна » Події » "ВЕСНА - ЦЕ ЖІНКА, ЖІНКА - ЦЕ ВЕСНА"
17:41
"ВЕСНА - ЦЕ ЖІНКА, ЖІНКА - ЦЕ ВЕСНА"
фото

8 березня в Публічній бібліотеці ім.М.Яцківа пройшли бібліотечні посиденьки «Весна – це жінка, жінка – це весна».
Ми пережили цю зиму. Ми заслужили на цю весну, і на цей сонячний ранок, і на хорошу книгу, що додасть сили, енергії та віри в те, що дуже скоро все зміниться на краще.
Жіноча творчість у сучасному українському письменництві спирається на потужну літературну традицію, представлену такими іменами, як Марко Вовчок, Олена Пчілка, Наталія Кобринська, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Олена Теліга, Наталена Королева, Ірина Вільде та інші. Однак лише на початку 90-х років ХХ століття вітчизняна жіноча проза усвідомлюється як літературний феномен, естетична цілісність.         
Активний прихід жінок-авторок у літературу останніми роками став справді помітним явищем культурного життя. Цікаво, що самі письменниці внутрішньою передумовою цього визначають наступне: "…Пишу про те, що сама хочу читати". Багато нових імен, які стали окрасою сучасної української літератури, відкрив Міжнародний літературний конкурс "Коронація слова": Ірен Роздобудько, Марію Матіос, Марину Гримич, Дару Корній, Світлану Талан, Люко Дашвар та інших.  Тож виставка, яка діє у бібліотеці, знайомить з творами сучасних українських письменниць, – зазначила Світлана Сенеджук, бібліотекар ІІ кат., ознайомлюючи присутніх з книгами, представленими на книжково-ілюстративній виставці «Книги, війна, весна».
Запрошуємо читачів і всіх непереможних українців до перегляду книжкової виставки. Це лише маленька частинка тих книг, що допомагають українцям відволіктись від важких думок, подій. Ми вже здобули першу перемогу, попереду –  найважливіша і ми впевнено крокуємо до неї. 
Читаймо, набираймося  добрих емоцій і, як співають у  пісні: «Хай буде весна!».

Всі зображення до публікації "ВЕСНА - ЦЕ ЖІНКА, ЖІНКА - ЦЕ ВЕСНА"
Категорія: Події | Переглядів: 129 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2