Головна » » ВЕЛИКИЙ ТАЛАНТ, ЩО ВИРІС З ВЕЛИКОЇ ПРАЦІ
15:17
ВЕЛИКИЙ ТАЛАНТ, ЩО ВИРІС З ВЕЛИКОЇ ПРАЦІ
фото ВЕЛИКИЙ ТАЛАНТ, ЩО ВИРІС З ВЕЛИКОЇ ПРАЦІ

3 квітня 1918 року народився всесвітньовідомий український письменник, публіцист, громадський діяч Олесь Терентійович Гончар (справжнє ім'я - Олександр Біліченко), який писав про гуманізм, Людину і «любов до України, як до життя».
«Собори душ своїх бережіть, друзі. Собори душ! » - ці слова, устами одного зі своїх персонажів, заповідав нам письменник. 
Його життя нагадує сюжет роману, в якому було все: і слава, і жорстоке цькування, і любов, і війна ...
Письменник вірив у перемогу сили добра, у відродження духовності свого народу, в його непереможне прагнення до свободи.
Митець по праву належав до кагорти духовних авторитетів української нації, він ще за життя став класиком літератури, всі найкращі, наймиліші барви і тони рідної України бринять у художніх творах Олеся Гончара. Повсякчас звучить у них симфонія драматичної національної історії; відчуття кровної приналежності до свого талановитого і працьовитого народу.
Твори його відомі далеко за межами України, вони перекладені на 67 мов світу, багато разів перевидавалися і завоювали широке коло шанувальників. 
Бібліотека пропонує переглянути віртуальну виставку-огляд творчості Олеся Гончара «Великий талант, що виріс з великої праці»(до 105-річниці від дня народження).
 

Переглядів: 150 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1