Головна » Події » ОНЛАЙН ТРЕНІНГ
19:40
ОНЛАЙН ТРЕНІНГ
фото ОНЛАЙН ТРЕНІНГ

02-05 травня 2023 року Світлана Сенеджук, бібліотекар ІІ кат., взяла участь у онлайн тренінгу, який проводила Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка. Тренінги проходять в рамках реалізації проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація, що виконується за ґрантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Швеції.
36 бібліотекарів області пройшли навчання з поглиблення навичок цифрової грамотності з метою надання якісних послуг своїм відвідувачам. Тренерами виступили бібліотекарка І категорії обласної книгозбірні Цюпа М. та бібліотекарка Ілюк М., які в жовтні 2022 р. пройшли навчання, де дізналися про послуги Хабу цифрової освіти, нормативні документи, що регламентують роботу, необхідні компетентності бібліотекаря - координатора хабу та вимоги до облаштування хабу у бібліотеці.
Спікерками на заході були Жирик Л. І., заступник директора ІФОУНБ ім. І. Франка, Джоголик С. В,. завідувачка відділом краєзнавчої літератури та Хімейчук В. М., завідувачка науково-методичним відділом обласної книгозбірні. Консультанткою була Моісєєва С. А., Віцепрезидентка УБА, директорка Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Впродовж цього тижня тренери організовували сесії, на яких бібліотекарі навчилися, як ефективніше допомагати громадянам набувати цифрові навички. Ключовими темами для навчання були наступні: знайомство та робота з цифровими дошками Padlet, Jamboard, Mirо; ефективні відносини з журналістами, написання прес-релізу, поради щодо інтерв'ю; робота із сервісом CANVA: створення за допомогою онлайн інструментів оголошень, плакатів, колажів, презентацій, відеороликів; освітні онлайн можливості для самоосвіти та професійного вдосконалення.
Довідка.
Проєкт ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: Підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), у межах якого була надана грантова підтримка, розпочав роботу в 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета - підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.

Категорія: Події | Переглядів: 98 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1