Головна » Духовна криниця » ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА СТЕЖИНА "ІВАН СЕРЕДЮК...Я ПІСНІ СВОЇ ЛЮДЯМ ВІДДАМ..."
18:40
ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА СТЕЖИНА "ІВАН СЕРЕДЮК...Я ПІСНІ СВОЇ ЛЮДЯМ ВІДДАМ..."
фото ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА СТЕЖИНА

Літературно-музична стежина «Іван Середюк…Я пісні свої людям віддам…»
18 травня в читальному залі  Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулась презентація книжки поезій і пісень Івана Середюка, музиканта, поета, композитора, співака, чудового організатора і керівника багатьох творчих колективів. Упорядник збірки Петро Середюк. На захід завітали друзі, земляки, близькі і рідні Івана Середюка.
Життя Івана Середюка – це чарівний світ музики, позитивна енергетика, оптимізм. Він щиро любив своє село, його історію, свою родину, людей, які живуть на цій землі. Філософія поезії лягає у глибини людської душі..  Стан душі поета – це необхідність бути потрібним людям.
«Ще живу, ще творю, ще співаю,
ще потрібний я людям й собі…»,– зазначила Марія Гоголь, авторка поетичних збірок "Намисто душі», «Серпанки літа», модератор заходу. п. Марія трепетно зачитувала поезію Івана Середюка. (літературна композиція  інтимної лірики «Біля нашої хати рушники золоті»).   
«Іван  відійшов у засвіти у віці 50 років, але його не забувають, про нього пам'ятають і в рідному селі Саджава, і в Богородчанах, і у всій області, по всій Україні. Іван був моїм найближчим, найдорожчим другом юності, молодості, я його дуже любив і захоплювався його талантами, його щирістю, невгамовністю, гумором», – зі споминами про друга юності ділився з присутніми Богдан Чуфус, автор і ведучий  програм, актор, співак,  член НСЖУ, Народний артист України, а також читав його проникливі поезії та заспівав дві пісні.
Біографія поета – у його віршах! В них його дитинство, в них – його юність, в них – ціле життя. Тож звучали вірші із збірки у виконанні Марії Середюк, Галини Магас, Христини Цюпи, Богдана Чуфуса.
Спогадами поділились  дружина Ольга Василівна, брат Петро, сестри Марія і Ольга, Галина Канюк, начальниця відділу культури, туризму, національностей та релігій Богородчанської селищної ради, заслужена працівниця культури України, Богдан Середюк, автор поетичних збірок, портретних нарисів, громадський і просвітницький діяч, Заслужений раціоналізатор України
В надзвичайно теплій і творчій атмосфері звучали прекрасні пісні Маестро, яких у нього біля 20, у виконанні дуету "Бойківчанки" у складі Наталії Романів та Марії Трінчук, жіночого вокального ансамблю "Горлиця" Будинку культури с. Саджава (керівник Петро Середюк).
Він творив прекрасне, він учив інших любити прекрасне. Результатом цієї самовідданої праці митця були концерти аматорів сцени по всьому району, області, огляди-конкурси, фестивалі, нагороди. Він любив життя, свою рідну Саджаву, людей і ця любов чистими і цілющими джерелами б’є із кожного його поетичного слова. Він йшов через життя гордим сином української землі, засіваючи в неї добірні зерна-вірші і зерна-пісні.
Такі люди, як Іван Середюк заслуговують вічної пам’яті, бо все, що мав у душі своїй, він віддавав іншим.
Поезію Івана Середюка не потрібно аналізувати, її треба просто читати, або просто слухати. Так, як і його пісні – їх треба просто співати, бо так легко лягають вони на душу, бо такі вони близькі і рідні. І ця збірочка «Я пісні свої людям віддам» Івана Середюка – це його отой вічний слід, який він залишив по собі, це – неабияка цінність для кожного з нас живих. 
«Мене не буде, та прийдуть сини,
які підуть від нас і вище, й дальше,
майбутнє добудують вже вони
без лицемірства, без брехні, без фальші».
Надзвичайно позитивна атмосфера, щемливі, незабутні миті спілкування з пісенно-поетичною творчістю Івана Середюка, талановитими людьми нашого краю  надовго запам’ятається всім присутнім.
Фрагменти заходу можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.

Всі зображення до публікації ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА СТЕЖИНА "ІВАН СЕРЕДЮК...Я ПІСНІ СВОЇ ЛЮДЯМ ВІДДАМ..."
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 204 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2