Головна » Події » УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ШЛЯХ КРІЗЬ ВІКИ
09:14
УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ШЛЯХ КРІЗЬ ВІКИ
фото УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ШЛЯХ КРІЗЬ ВІКИ

28 липня 2023 року в Україні вдруге відзначається День Української Державності. Ця дата обрана не випадково – в Україні вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України. Під час повномасштабної російсько-української війни актуальність цієї пам’ятної дати надзвичайна, адже в усі періоди свого існування Україна бореться за свою незалежність, суверенітет і демократію. 
До Дня Державності України в читальному залі Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Українська державність: шлях крізь віки». А також пропонуємо переглянути  віртуальну виставку-огляд «Україна починається з тебе». 

Цього ж дня на центральній площі Богородчан молилися за Українську Державу, наших воїнів, мир та майбутнє України. 
Міжконфесійний молебень відправили священники громади.
«Стоїмо на колінах перед Господом і благаємо про дарування нам Перемоги над ворогом. Бо ми є громадянами цієї держави, сини і дочки нашої України. Володимир Великий привів нас до спільноти європейських держав ще тоді. Дорогою ціною нам випало здійснити мрію наших предків – збудувати і утвердити власну Державу на власній землі. Якщо би ми не дивилися з вірою в майбутнє, то ми би були приречені. Та ми бачимо як з молитвою наш народ бореться, як звертається до Триєдиного Бога і Матері Божої. Ми збережемо Україну, зробимо її могутньою",  –  говорив під час віче отець-декан Володимир Петришин. 
На віче були небайдужі жителі містечка, представники місцевого самоврядування, керівництво громади. 
До пам'ятника борцям за волю України та на алею Героїв поклали квіти.
В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Українська державність: шлях крізь  віки». 
Захід завершився молитвою "Боже, великий, єдиний, нам Україну храни" у виконанні заслуженого працівника культури Володимира Канюка.
 

Всі зображення до публікації УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ: ШЛЯХ КРІЗЬ ВІКИ
Категорія: Події | Переглядів: 194 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3