Головна » Події » ЛИСТОПАДОВИЙ ЧИН: СТОРІНКИ ІСТОРІЇ
10:30
ЛИСТОПАДОВИЙ ЧИН: СТОРІНКИ ІСТОРІЇ
фото ЛИСТОПАДОВИЙ ЧИН: СТОРІНКИ ІСТОРІЇ

1 листопада 1918 року у Львові відбулося збройне повстання, відоме як Листопадовий чин або Листопадовий зрив, результатом якого стало проголошення Західно-Української Народної Республіки.
З нагоди 105-річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки в читальному залі діє книжково-ілюстративна виставка «Листопадовий чин: сторінки історії». 
Щоби ближче познайомитися з основними аспектами минулого ЗУНР, а також з перебігом подій Листопадового зриву на теренах нашого краю пропонуємо переглянути видання, експоновані на книжково-ілюстративній виставці: „Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923. Документи і матеріали у 5-ти томах", „Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923. Ілюстрована історія", В. Великочий „Джерела до вивчення державного будівництва в ЗУНР", П. Арсенич „Станіславів - столиця ЗУНР", П. Мірчук „Перший листопад", М. Бажанський „Відновлення Української Держави 1918 року", І. Монолатій «Документи тожсамости», «Сила ЗахідноУкраїнської Народної Республіки. Вибрані питання потенціалу, безпеки і дипломатії держави», «Місто двох республік і диктатури», В.Бабій «Богородчанщина в часи ЗУНР», книги, які на основі документальних і архівних джерел розкривають життя і діяльність видатних громадсько-політичних діячів Західно-Української Народної Республіки: Євгена Петрушевича, Левка Бачинського, Дмитра Вітовського, Костя Левицького,Івана Макуха, Івана Мирона.
Листопадовий зрив – яскравий приклад чіткої і злагодженої взаємодії військових і політиків заради національної ідеї, коли спрацював принцип - Україна понад усе!
Пам’ятаймо нашу історію!
Тож запрошуємо до вдумливого перегляду.
 

Категорія: Події | Переглядів: 132 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2