Головна » Події » СИМВОЛ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ
09:09
СИМВОЛ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ
фото СИМВОЛ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ

Степан Бандера – національний Герой України, символ визвольної боротьби цілої епохи в історії українського національно-визвольного руху, Провідник ОУН. Без сумніву, він є знаковою постаттю української історії.
В читальному залі діє книжково-ілюстративна тематична виставка «Символ нескореної нації»( до 115-річчя від дня народження Степана Бандери, очільника визвольного руху українського народу).
Степан Бандера народився  1 січня 1909 року в с. Старий Угринів Калуського району. Учнем Стрийської класичної гімназії на чотирнадцятому році свого життя він вступає до Пласту. Згодом, навчаючись у Львівській Політехніці, стає активним членом Організації українських націоналістів, успішно займається нелегальною агітацією, ціль якої – встановлення незалежної української держави. І вже незабаром він керує усією пропагандою ОУН у Західній Україні.
У червні 1934 року був ув'язнений польською поліцією і перебував під слідством у в'язницях Львова, Кракова й Варшави. Одразу після виходу на волю, у вересні 1939 року, він очолює революційний провід ОУН. З початком Другої світової війни Степан Бандера був знову заарештований і перебував у фашистському концтаборі. У післявоєнний час внаслідок постійної загрози арешту змушений був часто змінювати місце перебування. 15 жовтня 1959 року в Мюнхені його було підло вбито.
Ближче познайомитися з історичними, художніми та документальними матеріалами про життя і діяльність Степана Бандери ви зможете, завітавши до читального залу та ознайомившись з тематичною виставкою. Тож запрошуємо до перегляду!

Категорія: Події | Переглядів: 41 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2