Головна » Події » НАША ЄДНІСТЬ - НАША ЗБРОЯ
18:57
НАША ЄДНІСТЬ - НАША ЗБРОЯ
фото НАША ЄДНІСТЬ - НАША ЗБРОЯ

22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
З нагоди цього дня у фойє  Палацу культури відбулася урочиста академія «Наша єдність – наша зброя». Адже, Соборність – це символ. Символ віри в те, що саме в єдності наша сила! 
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх героїв, що поклали своє життя на вівтар Соборності України.
Звучали  українські патріотичні пісні у виконанні заслуженої артистки України Світлани Весни; тріо "Айстри" Будинку культури с.Глибоке, керівник Іванна Сем’янів; народного аматорського вокального ансамблю "Діброва" Будинку культури с.Підгір’я, керівник Іван Попадюк; народного аматорського вокального ансамблю "Горлиця" Будинку культури с.Саджава, керівник Ольга Олексин; народного аматорського хору "Карпатські джерела" Богородчанського Палацу культури, керівник заслужений працівник культури України Володимир Канюк; народного аматорського оркестру народних інструментів "Візерунок" Богородчанського Палацу культури, керівник Петро Яремчук.
Уривок із  книжки Василя Бабія «Вогонь безсмертя» прочитала Галина Магас, керівник народного аматорського театру Богородчанського Палацу культури
У  залі була розгорнута книжково-ілюстративна  виставка «Україна під стягом Соборності», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.
В рамках заходу звучала поезія поетеси з Саджави Марії Гоголь із збірки "Сонячні мальви".
Гордо і велично несли 15 стягів нашої держави представники сіл клубних закладів нашої громади.
Ведучі заходу – Віктор Стасюк та Руслана Глебчук.
Нехай Господь єднає Україну в мирі та злагоді, нехай ангели оберігають всіх воїнів від небезпеки і повертають живими додому з перемогою. Ми молимось за тих, хто не з нами, за тих, хто в полоні, за тих хто пропали безвісти, хто поранений. Ми молимось і маємо надію на мирне, щасливе майбутнє нашої прекрасної країни, що зветься Україна! 
Слава Україні! Героям Слава!

Категорія: Події | Переглядів: 39 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1