Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ
20:35
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ
фото ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ

20 лютого в читальному залі відбулася презентація-зустріч з відомою українською письменницею Ольгою Слоньовською.
На зустріч прийшли окремі бібліотекарі громади, вчителі-словесники, представники творчої інтелігенції, здобувачі освіти Богородчанського професійного будівельного ліцею, активні читачі, жителі містечка. 
Ольга Слоньовська – професорка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, поетеса, літературознавець, авторка численних монографій, підручників, навчальних і методичних посібників.
У 2023 і 2024 роках Ольга Слоньовська видала дві поетичні збірки. Перша –  “У камуфляжі й бронежилеті». Письменниця каже, "...ця назва прийшла в перший день війни, так і залишилася.  В основному – це поезія про війну. У першій частині збірки – гнів і ненависть. “Друга частина – лірична. Я не знаю, як цю книгу читатимуть матері, які втратили синів. Я ці вірші читати не можу – плачу».
Нова поетична збірка «Шипшинове вино», написана майже за два роки від початку повномасштабного вторгнення, зачарує потенційного читача затаєною енергією вистояного слова. На сторінках нової поетичної добірки бачимо сміливу, радикальну, непокірну жінку, яка ладна відстоювати не тільки особисті кордони, а й межі власної держави.
Це вірші про людські долі, стосунки та кілька глибоких – про війну. За словами авторки, наші захисники хочуть добрих новин, бо зла й біди їм вистачає на передовій.
«Маємо бути свідомими, не робити гризню та бути єдиними», – так звернулась до присутніх Ольга Слоньовська.
Смакуйте цим ліричним «…вином поетеси…напоєм витонченим, вишуканим, досконалим. Адже тільки в руках справжньої майстрині він може заграти барвами…», – звернулася у вступному слові Надія Семків, вчителька Богородчанського ліцею №1 імені Олекси Гірника, представляючи гостю світлиці.
Усі присутні мали непересічну можливість слухати живе хвилююче, зворушливе слово авторки та придбати її книгу з автографом. 
Із виходом у світ чергового видання поетесу привітали письменник Василь Добрянський та Марія Семя’нів, директорка Публічної бібліотеки ім.М.Яцківа.
В рамках заходу влаштована книжкова експозиція «Літературна пектораль Ольги Слоньовської», яка засвідчує багатогранність творчої душі невтомної письменниці.

Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 52 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2