Головна » Духовна криниця » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ МАРІЇ ГОГОЛЬ "СОНЯЧНІ МАЛЬВИ
16:02
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ МАРІЇ ГОГОЛЬ "СОНЯЧНІ МАЛЬВИ
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ МАРІЇ ГОГОЛЬ

21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, до читального залу завітали літератори, творчі люди, завідуючі  філіями та жителі громади, читачі бібліотеки на презентацію нової поетичної збірки Марії Гоголь «Сонячні мальви».
У поетичному доробку Марії Гоголь є три збірки – «Намисто душі», «Дивосад», «Серпанки літа», «Співаночки для Іваночки».
Слів зберу перлини й подарую людям
Почуттів ґердани, серденька вірші,
Десь недосконалі, десь шедеври будуть,
Подарую щиро, просто для душі.
І нехай засяють зорі в кожнім слові,
Хай розбудять світлі думи й почуття.
Бо найпершим було споконвіку – СЛОВО,
З уст Господніх в тишу вкладене життя.
«Сонячні мальви» – це лірика жіночого серця, переповненого глибокими роздумами про болюче сьогодення та глибинним осмисленням єдності земного і небесного буття; поетичний дивосад краси і добра, оптимізму і надії, віри та любові, гармонійного поєднання людських почуттів із неповторним світом природи, із цілим Всесвітом.
До збірки ввійшли різножанрові вірші, притчі, привітання, переклади віршів, життєвих мудростей, заримовані мотивуючі та надихаючі цитати видатних людей світу, а також дитячі вірші, пісні та колискові. Рідні, щирі, теплі, як сонячні мальви, що так рясно розквітли у серці простої жінки-українки.
Також до книжки ввійшли нейрографічні малюнки авторки.
Поезія Марії Гоголь – це чисте джерело, яке наповнює і благословляє цей світ любов’ю, красою, неповторністю. Кожен прочитаний вірш торкається глибини серця, залишає помітний слід в душах читачів,  –  зазначила Марія Сем’янів, директорка бібліотеки, представляючи гостю світлиці.
Всіх присутніх полонили прекрасні голоси, що звучали в унісон від народного аматорського колективу «Горлиця» Саджавського Будинку культури, Богдана Чуфуса, автора і ведучого програм, актора, співака,  член НСЖУ, народного артиста України. У їхньому виконанні прозвучали пісні на слова Марії Гоголь.
Мелодійно, зворушливо, проникливо авторка читала  вірші зі збірки «Сонячні мальви».
Чимало привітань отримала гостя світлиці від Галини Канюк, начальниці відділу культури, туризму, національностей та релігій Богородчанської селищної ради, заслуженої працівниці культури України; Богдана Середюка, автора поетичних збірок, портретних нарисів, громадського і просвітницького діяча, заслуженого раціоналізатора України; Василя Бабія, письменника, краєзнавця, члена НСПУ; Надії Поради, авторки поетичної збірки «Вітражі пізньої осені; Ярослава Воронич, саджавчанка, подруга.
Приємні емоції викликало художнє читання керівника народного театру  Палацу культури Галини Магас, яка продекламувала декілька творів Марії Гоголь у власній інтерпретації. 
У рамках заходу влаштована виставка нейрографічних малюнків «Поезія душі Марії Гоголь».
Надзвичайно позитивна атмосфера, щемливі, незабутні миті спілкування з пісенно-поетичною творчістю Марії Гоголь, талановитими людьми нашого краю  надовго запам’ятається всім присутнім.
Фрагменти заходу можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ МАРІЇ ГОГОЛЬ "СОНЯЧНІ МАЛЬВИ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 287 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2