Головна » Духовна криниця » ВІД СКІФІВ ДО СЬОГОДЕННЯ
19:29
ВІД СКІФІВ ДО СЬОГОДЕННЯ
фото ВІД СКІФІВ ДО СЬОГОДЕННЯ

22 квітня в читальному залі відбулася творча зустріч-презентація «Від скіфів до сьогодення» з письменником, поетом, політичним та громадським діячем, доктором філософії в галузі політології, директором видавництва "Український пріоритет" Володимиром Шовкошитним. 
«Володимир Шовкошитний є багатогранною особистістю. Досить багато він робить для України, невтомно несучи українське слово поміж людей. Сьогодні найбільша заслуга Володимира Шовкошитного в тому, що він руйнує радянські міфи та відроджує історичну правду про Україну», –  зазначила Надія Семків, вчителька  Богородчанського ліцею №1 ім. О.Гірника,  представляючи гостя заходу.
Володимир Шовкошитний розповів про створення і мету видавництва “Український пріоритет”, а також презентував свою видавничу діяльність в рамках програми популяризації нашої історії. І водночас не раз повертався до свого особистого минулого – і як інженера-атомника, і як керівника організації «Союз Чорнобиль», і як народного депутата України. Розповів, зокрема, про свої нові книги, присвячені Чорнобилю й сучасній війні, до якої він сам і його сини мають безпосереднє відношення.
Український пріоритет» видав понад двісті книг прози, поезії, публіцистики, науко¬вої літератури. Серед авторів – сім лауреатів Шевченківської премії та сім номінантів на неї, які представляють всю Україну: від Ужгорода до Каховки, від Чернігова до Одеси, від Львова до Харкова. Також у ви¬давництві друкуються автори з Канади, США, Іспанії та Швеції.
Видавець відтворив історію України від першої писемної згадки про її теперішню територію до наших днів на прикладі художньої та науково-популярної літератури свого видавництва. І не випадково розпочав із творів Івана Білика. Це чергове перевидання вже легендарного твору «Меч Арея», а також «Скіфи», «Загибель богів», «Яр», «Золотий Ра». Це популярні твори про малознані сторінки нашої прадавньої історії, часто невисвітлені в писемних джерелах. Історичну тематику продовжують науково-популярні книги Петра Кралюка «Шляхи поширення християнства в Русі-Україні», «Виникнення козацтва», «Початки вищої школи в Україні», «Козаки. Кость Гордієнко. Іван Піддубний». А також художні твори на історичну тематику: трилогія Олександра Курися «Шлях Вітра», історичні романи О. Зененко «Останній лицір гетьмана» й Б. Можаровської «Анна Київська», «Рюрик», «Аскольд» та «Олег – імператор русів» Леся Качковського а також про біографічний роман В. Горбатюка «Листки забутого життя» (про видавця «Української Хати» Петра Богацького), книжки «Тексти та їх інтерпретація» (Ліна Костенко), А.Рогашко "Провидець", І.Россоха "Справжність Велесової книги: науковий доказ" та інші.
Книжкові новинки від Шовкошитного завжди цікаві, показують минувшину або сьогодення з особливого ракурсу, спонукають до роздумів, націлюють на позитив, пополяризують українство, підкреслюючи могутність і силу духу нашої Великої нації. Однією з таких книг є «Яр» Івана Білика. Інша книга Івана Білика «Меч Арея» – один з перших українських бестселерів, з’явився у 1972 році. Цей історичний роман руйнував совєтську концепцію «єдності трьох братніх народів» і стверджував, що Київ виник у V сторіччі, а не в ІХ. Книгу одразу ж заборонили, вилучили з бібліотек і знищили. Самого ж Білика за неї цькували кагебісти та ЦК: вимагали публічно відрек¬тися від описаних у книзі поглядів.
За весь час «Меч Арея» 17 разів перевидавався в Україні, США, Канаді та Великій Британії.
Пан Володимир наголосив, що відповіді на запитання, які хвилюють українців, варто шукати, зокрема, і в актуальних та патріотичних книжках видавництва «Український пріоритет».
Володимир Шовкошитний захоплююче розповідав про нові книги та їхніх авторів, вражаючи своєю ерудицією та майстерністю презентувати твори . Так і хотілось одразу взяти до рук книжку і «зануритись» у її неповторний світ. 
Щирі побажання гостю були від письменника Василя Добрянського та директорки Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа Марії Сем'янів.                    
Присутні з цікавістю оглянули нові книги, які привіз видавець, охочі могли придбати їх, а також отримати автограф на згадку.
Кілька екземплярів видавець подарував бібліотеці. Отримала бібліотека в цей день в  подарунок і роман Оксани Зененко "Останній лицар гетьмана" від письменника Василя Добрянського.
Уривки зустрічі можна переглянути на сторінці Публічна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.

Всі зображення до публікації ВІД СКІФІВ ДО СЬОГОДЕННЯ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 516 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1