Головна » Події » ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ ДУШІ
14:17
ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ ДУШІ
фото ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ ДУШІ

26 квітня в  читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс».
Чорнобиль… Чорний біль нашої землі.
У ці квітневі дні, хочеться привернути увагу громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати біди від дії радіації.
Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто відійшов у вічність, а запалена свіча та весняні квіти нагадувала всім про подвиг наших земляків.
Зі словами вдячності та шани за участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС до присутніх звернулися заступник голови районної державної адміністрації Ігор Семків, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Роман Мотуз та начальник управління праці та соціального захисту населення Володимир Лунів.
Вразило присутніх майстерне декламування поезії у виконанні Маріанни Ковальчук.
Не залишила байдужим і щира українська пісня у виконанні Христини Андріїв.
Масштабність Чорнобильської трагедії породила цю гірку «вічну» тему нашої літератури. Література про Чорнобильську трагедію дозволяє осмислити катастрофу, розкрити правду про події, перейнятися людським болем, людськими стражданнями. За гарячими слідами катастрофи вийшли твори Юрія Щербака «Чорнобиль» та Лідії Віриної «Тієї вогненної ночі», які вражають своєю правдивістю. Всеукраїнській біді присвячені поеми І. Драча «Чорнобильська мадонна», Б. Олійника «Сім», роман В.Яворівського "Марія з полином у кінці століття". Найцікавіші й найважливіші спогади безпосередніх учасників тих подій зібрані в книзі «Біль і тривоги Чорнобиля». Кожен із письменників боляче зізнається, що цей куточок землі став неживим.
Ці та низка інших книг представлені на книжковій виставці «Чорнобиль - біль душі», яка організована в рамках заходу.

Всі зображення до публікації ЧОРНОБИЛЬ - БІЛЬ ДУШІ
Категорія: Події | Переглядів: 1187 | Додав: admin | Теги: Чорнобильська катастрофа | Рейтинг: 5.0/11